Cancerkampen – ny bok om fördelarna med fysisk aktivitet vid cancerbehandling

| 9 maj, 2022 | 0 kommentarer

Ungefär var tredje människa drabbas av cancer. Att fysisk aktivitet kan förebygga cancer, det vet vi vid det här laget, men vad många inte känner till är att motion även ökar chanserna att klara av alla behandlingar och därigenom förbättra oddsen. Rörelse gör cancerbehandlingarna mindre krävande och många upplever att de blir både piggare och starkare. Läkaren och träningsinstruktören Anders Södergård drabbades av en elakartad cancertumör för 16 år sedan. Nu skriver han boken som han hade velat ha vid sina medicinska behandlingar. 

I Cancerkampen – boosta dig med fysisk aktivitet får du ta del av den fascinerande forskningen om fysisk aktivitet och dess effekter mot cancer. Du får veta hur du blir hjälpt av att motionera före och efter
operation, under cellgiftsbehandling och strålning. Liksom hur rörelse kan lindra komplikationer som smärta, fatigue och lymfödem.
Vilka aktiviteter som är bäst och vilka som kan utföras från sjuksängen samt hur du kan bli lugnare och minska oro och ångest med yoga och mindfulness.

– De som har cancer tvingas kämpa, men viktigt att poängtera är att det inte är en tävling som ska vinnas
eller någon prestation som ska klaras av. Ibland finns inget bot. Vi som drabbas av cancer är i en
väldigt utsatt position och behöver all hjälp vi kan få. Det är en kamp att ta sig igenom operationer,
strålning, cellgifter och medicinska behandlingar. Motion före, under och efter behandlingar är verkligen viktiga sätt att hjälpa kroppen i kampen, och med den här boken vill jag förklara hur detta hänger ihop och varför, säger Ander Södergård.

Anders Södergård är legitimerad läkare och certifierad träningsinstruktör. Han är verksam som skolläkare och företagsläkare i Fagersta. När han var tjugofem år blev han diagnostiserad med en elakartad hjärntumör och han har därefter varit noggrann med att komplettera medicinska behandlingar med fysisk aktivitet. 2012 skrev han självbiografin ”Strålmannen” och 2019 utkom boken ”Så mycket friskare”.

Boken Cancerkampen – boosta dig med fysisk aktivitet kommer ut den 26 juli.
Bokomslag och författarbilder finns att ladda ner
här.

Bonnier Fakta är ett av Sveriges ledande fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade böcker som är nyskapande och snyggt formgivna, tillför ny kunskap, underhåller, berör och inspirerar. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa, trädgård, handarbete, föräldraskap, kultur och mode. Bonnier fakta är en del av Bokförlaget Forum.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, Bonnier Fakta
tel: 0733 338840 eller e-post: [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.