Connect with us

Marknadsnyheter

Cereno Scientific publicerar delårsrapport för april – juni 2021

Published

on

Styrelsen och verkställande direktören för Cereno Scientific AB avger härmed delårsrapporten för andra kvartalet (1 april – 30 juni) år 2021.

Sammanfattning av andra kvartalet, april-juni 2021

Koncernen

Andra kvartalet (1 april – 30 juni 2021)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 SEK
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -4 756 911 SEK –(4 021 921)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,07 SEK (-0,1) före utspädning och -0,03 SEK (-0,09) efter utspädning
  • Soliditeten uppgick till 84,5% (94,9%)

Moderbolaget

Andra kvartalet (1 april – 30 juni 2021)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 SEK
  • Resultat efter finansiella poster uppgick till -4 913 851 SEK (-4 019 006)
  • Resultat per aktie uppgick till -0,07 SEK (-0,1) före utspädning och -0,03 SEK (-0,09) efter utspädning
  • Soliditeten uppgick till 84,5% (94,9%)

Väsentliga händelser under andra kvartalet

  • I april fastställdes tidsplanen för den kommande kliniska fas II-studien med läkemedelskandidaten CS1 efter signering av de slutliga avtalen med kontraktsforskningsorganisationen Worldwide Clinical Trials. Om tidsplanen för studien följs kommer studien att starta i september 2021 med förväntade studieresultat under andra halvåret 2022.
  • I slutet av april undertecknades ett samarbetsavtal för det fulla prekliniska utvecklingsprogrammet för CS585 med University of Michigan. Avtalet omfattar utveckling av CS585 fram till ett kliniskt fas I-program. Arbetet som även kommer ligga till grund för ansökan till att starta kliniska studier kommer till stora delar att genomföras vid University of Michigan, ett topprankat offentligt forskningsuniversitet i USA med omfattande erfarenhet av framgångsrika samarbeten med industrin. CS585 är under utveckling inom kardiovaskulära sjukdomar.
  • I början av maj meddelades att samarbetsavtalet för CS014 med University of Michigan kommer att förlängas till att inkludera ett fullt prekliniskt utvecklingsprogram. Målet med det undertecknade utvecklingsavtalet är att ta CS014 in i ett kliniskt Fas I-program. Arbetet som omfattar alla delar som krävs för att starta kliniska studier i USA kommer till stora delar att genomföras vid University of Michigan, ett topprankat offentligt forskningsuniversitet i USA med omfattande erfarenhet av framgångsrika samarbeten med industrin. CS014 är under utveckling inom kardiovaskulära sjukdomar.
  • I maj meddelades att Dr Michael Holinstat, PhD, FAHA, engagerats i rollen som Director of Translational Research på Cereno. Den tillsatta positionen betonar ytterligare vikten av Cerenos utveckling i tidig fas för vilken Dr Holinstat leder de två nuvarande prekliniska programmen vid University of Michigan. Expansionen av Cereno-teamet tillför kapacitet och säkrar expertkunskap som är viktig för bolagets portföljutveckling.
  • I juni beviljades patentskydd för läkemedelskandidaten CS1s andra patentfamilj i Australien. Detta är resultatet av Cerenos kontinuerliga arbete med att säkra patentskydd för sina tillgångar för att stärka den kommersiella positioneringen. Detta patent för Australien är giltigt till 2035 med möjlighet till förlängning om ytterligare totalt fem år.

Väsentliga händelser efter periodens slut

  • I augusti meddelades att ett samarbetsavtal har ingåtts med globala hälso- och sjukvårdsföretaget Abbott för användning av deras CardioMEMS™ HF System i den kommande Fas II-studien med Cerenos läkemedelskandidat CS1. Tekniken kommer att användas för att på distans kunna kontinuerligt kontrollera lungtrycket hos patienter i Fas II-studien där CS1 utvärderas som en behandling för PAH. CardioMEMS-enheten ger Cereno möjlighet att använda en mindre patientgrupp i Fas II-studien, vilket är både tids- och kostnadseffektivt.

VD:s kommentar

Årets andra kvartal har fortsatt präglats av intensivt arbete med förberedelser inför starten av vår Fas II-studie med CS1. Parallellt med detta har vi expanderat vår pipeline med två prekliniska utvecklingsprogram i samarbete med University of Michigan samt säkrat starkare patentskydd för CS1 i Australien. Nyligen kunde vi även meddela att vi har ingått ett samarbete med det globala hälso- och sjukvårdsföretaget Abbott för att använda deras innovativa hemodynamiska monitoreringssystem CardioMEMS HF System i Fas II-studien med CS1. Detta hjälper oss inte bara att kunna genomföra en mer tids- och kostnadseffektiv studie, utan signalerar även en kvalitetsstämpel på vår läkemedelskandidat och våra förmågor till omvärlden. Sammanfattningsvis, ett mycket produktivt första halvår av 2021.

Pågående förberedelser för Fas II-studien med CS1
Teamet har framgångsrikt arbetat nära kontraktsforskningsorganisationen Worldwide Clinical Trials (CRO) som kommer att driva projektledningen av studien när den är i gång, tillverkningspartnern Galenica för att säkra substans att använda i studien samt ett flertal andra partners som behövs för studiens genomförande. Ytterligare en viktig aktivitet är de löpande diskussioner som under en tid har förts med utvalda kliniska centra och läkare i USA för deltagande i studien. Vi har också utökat vårt interna team inför studiestarten för att ha rätt kompetens och kapacitet för att hantera studiens planering, regulatoriska krav och logistik för dess genomförande. Med andra ord fortlöper studieförberedelserna så att vi står redo i startgroparna på alla fronter när det är dags.

Samarbete med Abbott i Fas II-studien – en milstolpe
Vårt nyligen kommunicerade partnerskap och samarbete med Abbott i Fas II-studien med CS1 i PAH är en betydande milstolpe för Cereno. Fördelarna med att använda deras hemodynamiska monitoreringsenhet i studien inkluderar bland annat tids- och kostnadsbesparingar tack vare att vi kontinuerligt kan samla in information om studiedeltagarnas lungtryck krävs ett mindre patientunderlag. Samarbetet bidrar även till att stärka studiens trovärdighet, genomförande samt Cereno som bolag. Abbott, som en av de stora globala spelarna, visar ett förtroende för vår forskning och förmågor genom deras val att samarbeta med oss för att få testa sin monitoreringsenhet i en ny sjukdom. Vi har redan fått återkoppling från experter inom det kardiovaskulära sjukdomsområdet som ser den kvalitetsstämpel ett samarbete med Abbott tillför Fas II-studien och Cereno. Det är motiverande att få ta emot positiv feedback om hur studien förhoppningsvis på flera sätt kan komma att helt förändra och förbättra hur PAH-patienter i framtiden omhändertas och behandlas.

Initierade prekliniska utvecklingsprogram

Våra två prekliniska utvecklingsprogram, CS585 och CS014, vid University of Michigan har nu initierats enligt plan. Under en två-årsperiod framöver kommer utvecklingen att genomföras med mål att förbereda läkemedelskandidaterna för att starta kliniska fas I-program. Samarbetet med Dr Holinstat och hans forskningsgrupp har framgångsrikt påbörjats under sommaren och vi ser med stora förväntningar fram emot den vidare utvecklingen av vår pipeline tillsammans.

Utökad analysbevakning främjar förståelse

För några dagar sedan släpptes en initial analysrapport av Redeye som en början på ett initiativ där vi engagerar aktieanalytiker för att följa bolaget. Främsta avsikten är att öka synligheten för Cereno inom Sverige. Ytterligare är det viktigt för oss att göra det möjligt för investerare och intressenter att utveckla en bättre förståelse för verksamheten. Vi hoppas att genom detta tredjeparts-perspektiv kunna erbjuda ett nytt medium till de som vill förkovra sig djupare.

Höst och vinter 2021

Jag ser fram emot att med vårt mycket kompetenta och passionerade team under hösten initiera Fas II-studien i PAH med CS1 och fortsatt driva en positiv utveckling av vår lovande pipeline. Utöver utvecklingsarbetet så har vi även planer på att delta vid partneringkonferenser för att träffa potentiella intressenter till våra projekt, medverka vid medicinska och vetenskapliga kongresser för att fortsätta etablera vår vetenskap bland experter inom kardiovaskulära sjukdomar. Vi uppskattar stödet och det växande intresset från våra aktieägare och marknaden. Förhoppningen är att kunna träffa befintliga och potentiella aktieägare under säkra former inom en snar framtid. Vi kommer fortsatt att frekvent kommunicera om våra planer och framsteg i olika kanaler för att nå ut med vår information och sprida vårt budskap om Cerenos vision för bättre läkemedel åt patienter med vanliga och sällsynta kardiovaskulära sjukdomar.

Augusti 2021

Sten R. Sörensen
VD, Cereno Scientific

Finansiell kalender

Delårsrapport, kvartal 3 2021             16 november 2021

Bokslutskommuniké 2021                   9 februari 2022

För mer information, kontakta:
Daniel Brodén, CFO
Tel: +46 768 66 77 87
Email: info@cerenoscientific.com
www.cerenoscientific.se  

Om Cereno Scientific AB

Cereno Scientific är ett biotechbolag i klinisk fas inom kardiovaskulära sjukdomar. Den längst framskridna läkemedelskandidaten, CS1, är en Fas II-kandidat under utveckling för behandling av sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH) och trombosindikationer. CS1 är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med anti-trombotiska, anti-inflammatoriska, anti-fibrotiska och tryckreducerande egenskaper, alla relevanta för PAH. CS1s epigenetiska mekanism är ett helt nytt behandlingssätt för kardiovaskulära sjukdomar. En klinisk fas II-studie för CS1 i PAH förväntas att initieras i september 2021 under den US FDA beviljade särläkemedelsstatusen (ODD). Dessutom har Cereno två lovande prekliniska utvecklingsprogram som är inriktade mot behandling av kardiovaskulära sjukdomar. Bolaget är beläget i AstraZenecas BioVenture Hub i Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA. Cereno är noterat på den svenska Spotlight Stock Market (CRNO B). Mer information på www.cerenoscientific.se.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Greater Thans årsredovisning för 2023 har publicerats

Published

on

By

Årsredovisningen finns tillgänglig på https://greaterthan.eu/resources/press-release-category/regulatory/

Presskontakt Greater Than
PR@greaterthan.eu
+46 855 593 200
www.greaterthan.eu
 

Om Greater Than

Greater Than är ett dataanalysföretag som är specialiserat på att förstå bilförares påverkan på vägarna. Genom kraften av artificiell intelligens (AI) omvandlar Greater Than GPS-data till insikter som förutspår förarens sannolikhet att krocka och dess klimatpåverkan.

Försäkringsbolag, bilflottor, transportföretag och andra ägare av GPS-data använder Greater Than:s dataanalys för att optimera riskhantering av förare, försäkringslönsamhet samt hantera hållbarhets- och ESG-rapportering.

Greater Than har utsetts på de globala InsurTech100 och AIFinTech100 listorna. Greater Than (GREAT) är noterat på Nasdaq First North Growth Market. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Läs mer på www.greaterthan.eu.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bokslutskommentar från Setra för det första kvartalet 2024

Published

on

By

Träindustriföretaget Setra redovisar för första kvartalet 2024 ett rörelseresultat på -95 (-64) Mkr. Nettoomsättningen uppgick till 1 158 (1 414) Mkr.

– Sågverksindustrin befinner sig fortsatt i en besvärlig situation med höga timmerpriser och en svag byggkonjunktur. Pågående investeringar i kombination med en kall och utdragen vinter har påverkat produktionsvolymen negativt. Tack vare en väl balanserad marknadsmix har Setra inga svårigheter att hitta avsättning för det vi producerar och vi räknar med ökande försäljningspriser under kommande kvartal, säger Marcus Westdahl, Setras VD.

Installationen av en ny klentimmerlinje i Skinnskatteberg är inne i sitt slutskede och den första stocken sågades i slutet av januari. Parallellt har nästa steg i Setras anläggningsstrategi inletts, där anläggningen i Malå kommer att få ett nytt timmerintag, en ny såglinje, ett uppdaterat justerverk och en ny torkanläggning. Beslut om investeringen i Malå togs i oktober 2022. 

Setra levererar trästommarna till den första etappen av Greenhouse Sthlm. Det är Electroluxkoncernens nya klimatssmarta kvarter som rymmer både huvudkontor samt bostäder, restaurang och butiker.

I mitten av mars informerade Setra om invigningen av en ny bearbetningsmaskin för korslimmat trä. Därmed fördubblas kapaciteten vid KL-träfabriken i Långshyttan. I takt med samhällets gröna omställning växer intresset för att bygga i trä. Setra vill driva utvecklingen framåt i branschen genom att satsa på standardiserade lösningar som förenklar för kunderna.

Kassaflödet från den löpande verksamheten för det första kvartalet uppgick till -226 (-82) Mkr.

Nyckeltal* jan-mars (3 mån)
2024 2023
Nettoomsättning, Mkr 1 158 1 414
Rörelseresultat, Mkr -95 -64
Resultat efter skatt, Mkr -81 -49
Rörelsemarginal, % -8,2 -4,5
Avkastning på operativt kapital, %, RTM -11 30
Kassaflöde från löpande verksamhet, Mkr -226 -82

*Setra redovisar ingen fullständig bokslutskommuniké.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Marcus Westdahl, VD och koncernchef, telefon 08-705 03 75, mobil 073-098 14 00
Johanna Gydingsgård, CFO, telefon 08-705 03 03, mobil 072-453 85 41
 

På Setra vill vi vara grönsamma. När en verksamhet är lönsam för alla, kallar vi det för Grönsamhet. Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. Vi förädlar råvara från ansvarsfullt brukade skogar till klimatvänliga produkter såsom limträ, hyvlat, komponenter, KL-trä och sågade trävaror. Vi säljer även bioprodukter som bark, flis och spån till kunder inom pappers- och massaindustrin samt till energiframställning. Våra kunder finns globalt. Läs gärna mer på setragroup.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ny rapport om svenskt arbetsliv! Aldrig har svenskt arbetsliv varit så attraktivt och jämställt som 2023!

Published

on

By

Modity Energy Trading AB, Fujitsu Sweden AB och Sveriges Riksbank har bäst arbetsvillkor i landet. Det visar ny statistik från Nyckeltalsinstitutet som kartlagt de mest attraktiva, jämställda och hälsofrämjande arbetsgivarna i Sverige. Resultaten baseras på index som är genererade från drygt 800 000 medarbetares rådande arbetsvillkor. Ta del av 2023 års ”Topp tre” arbetsgivare i landet – per kategori. 

Nya data från Nyckeltalsinstitutet visar att en allt högre andel medarbetare i svenskt arbetsliv har en trygg anställning, många arbetsgivare investerar mer i kompetensutveckling, samt att rekryterings och introduktionsprocesserna tycks ha blivit bättre. Efter ett par års uppgång i både sjukfrånvaro och avgångstal har båda nu bromsat in. Även inom jämställdhet har många områden inom svenskt arbetsliv blivit något mer jämställda. Grundstrukturerna med fördelningen kvinnor och män börjar långsamt jämnas ut men det är fortsatt stora skillnader i förändringstakten mellan mansdominerade och kvinnodominerade verksamheter.

Det finns fortfarande några utmanande iakttagelser såsom skillnaden i långtidssjukfrånvaro mellan män och kvinnor, den offentliga sektorns tendens att ha många anställda per chef och utmaningen med att förändra homogena könsstrukturer.

Alla styrkor och utmaningar i svenskt arbetsliv har en prislapp, det finns stora värden i att lyckas kontra kostnaderna för insatserna. Mer om dessa ekonomiska resonemang finns i vår årsrapport. Ta del av hela kartläggningen tillsammans med ännu mer intressanta resultat och analyser i Nyckeltalsinstitutets årsrapport: www.nyckeltal.se/kunskapsbank/

– Medarbetarna är organisationens viktigaste resurs, oavsett vilket läge organisationen befinner sig i. I årets databas ser vi att ju fler nyanställda som är kvar efter sitt första år, desto lägre avgångar hos alla medarbetare. Det ger oss ett riktigt bra kvitto på att vi som arbetsgivare uppfyller de förväntningar som råder, att vi är så bra som vi säger att vi är! Att kontinuerligt mäta och ha förståelse för hur de egna medarbetarnas arbetsvillkor ser ut, är en nyckel för att kunna styra sin verksamhet framåt tillsammans med sina medarbetare, säger Tina Ekström, vd på Nyckeltalsinstitutet.

Utnämningarna baseras på insamlad HR statistik från 2023 med information om drygt 800 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor, från cirka 400 företag och organisationer.

HÄR ÄR 2023 ÅRS ”TOPP TRE” ARBETSGIVARE I LANDET – PER KATEGORI:

Topplistan i Attraktiv Arbetsgivarindex® 2023:

  1. Modity Energy Trading AB
  2. Uniper Sverige
  3. Hewlett Packard Enterprise 
     

Topplistan i Jämställdhetsindex JÄMIX® 2023:

  1. Fujitsu Sweden AB
  2. Exploateringskontoret Stockholms Stad
  3. Canon Svenska AB
     

Topplista i Hälsoindex™ 2023:

  1. Sveriges Riksbank
  2. Riksrevisionen
  3. Bankgirot

Kategorin Attraktiv arbetsgivarindex baseras på faktorer som bland annat trygga anställningsvillkor, personalomsättning, chefstäthet, kompetensutveckling och sjukfrånvaro. Jämställdhetsindex baseras på faktorer om lika arbetsvillkor för män och kvinnor som t.ex. jämställda lönestrukturer, jämställd ledningsgrupp, lika karriärmöjligheter, föräldraskap och anställningsformer. Hälsoindex baseras bland annat på faktorerna frisktal, rehabresultat, sjukfrånvaro, friskvård och arbetsmiljöarbete.

För en intervju och förklaring av rapporten, kontakta gärna:
Anders Johrén,
analytiker och sakkunnig på Nyckeltalsinstitutet.  070 – 626 28 26, anders@nyckeltal.se

Tina Ekström, VD, Nyckeltalsinstitutet, 070-453 80 81, tina@nyckeltal.se

Om Nyckeltalsinstitutet
Sedan 1996 har Nyckeltalsinstitutet genom vetenskapliga mätmetoder samlat in, kartlagt och rapporterat HR ekonomisk data till viktiga beslutsunderlag som skapar förutsättningar till ett arbetsliv med engagerade medarbetare och framgångsrika arbetsgivare. Nyckeltalsinstitutet har idag den största databasen med rådande arbetsvillkor från olika branscher i svenskt arbetsliv. I en värld av tyckande levererar Nyckeltalsinstitutet fakta som skapar framgångsrika arbetsgivare.

Mer information om Nyckeltalsinstitutets verksamhet finns på www.nyckeltal.se

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.