Cereno Scientific stärker patentskyddet för CS1 genom ett första beviljat patent i den tredje patentfamiljen

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Cereno Scientific (XSAT: CRNO B) meddelade idag att patent har erhållits i Ryssland för läkemedelskandidaten CS1s tredje patentfamilj. Detta är det första patentet som beviljas i den tredje patentfamiljen, vilket ytterligare stärker Cerenos omfattande patentskydd på nästan alla globala huvudmarknader.

”Det är fantastiskt att se hur vårt kontinuerliga arbete för att säkra det immaterialrättsliga skyddet av vår portfölj bär frukt och stärker patentskyddet för CS1 ytterligare på den ryska marknaden”, säger Sten R. Sörensen, VD på Cereno Scientific.

Jonas Faijerson Säljö, Chief Intellectual Property Officer på Cereno Scientific, fortsätter: “En heltäckande och stark patentportfölj är en nyckelfaktor för att kunna skydda de betydande investeringarna som utveckling och lansering av nya läkemedel fordrar. Det är därför med stor glädje vi utökar vårt omfattande patentskydd till den tredje patentfamiljen för CS1.”

Patentet beviljat i Ryssland är del av Cerenos tredje patentfamilj kopplad till läkemedelskandidaten CS1, och har titeln ”Delayed release pharmaceutical formulations comprising valproic acid and uses thereof”. Det har tilldelats patentnummer RU2760304 och kommer att vara giltigt till 2037, med möjlighet till förlängning om ytterligare totalt fem år.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Brodén, CFO
Telefon: +46 768 66 77 87
E-post: [email protected]
http://www.cerenoscientific.com/

Om Cereno Scientific AB
Cereno Scientific är ett biotechbolag i klinisk fas inom kardiovaskulära sjukdomar. Den längst framskridna läkemedelskandidaten, CS1, är en Fas II-kandidat under utveckling för behandling av den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH) och trombosindikationer. CS1 är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med anti-trombotiska, anti-inflammatoriska, anti-fibrotiska och tryckreducerande egenskaper, alla relevanta för PAH. Dessutom har Cereno två lovande prekliniska utvecklingsprogram inriktade mot behandling av kardiovaskulära sjukdomar. Bolaget är beläget i AstraZenecas BioVenture Hub i Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA. Cereno är noterat på den svenska Spotlight Stock Market (CRNO B). Mer information finns på www.cerenoscientific.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.