Christian Sahlén tar plats i styrelsen för STILRIDE och STILFOLD

| 18 juli, 2022 | 0 kommentarer

Genom Christian Sahlén som ny styrelseledamot får STILRIDE och STILFOLD in unik kompetens kring företagsbyggande inom fordonsindustrin, något som behövs inför kommande lansering av företagets första el-motorcykel SUS1.

Christian Sahlén grundade 2009 Actia Nordic, ett företag som byggt en framgångsrik licensaffär runt den egenutvecklade plattformen ACU, som möjliggör uppkopplade motorcyklar, bilar, lastbilar och arbetsmaskiner. Kompetensen och erfarenheterna från att arbeta med fordonsindustrin är exakt vad STILRIDE och STILFOLD letat efter.

– Christian kan ge oss en nära på unik inblick i att vara en svensk startup inom en snabbrörlig men ändå konservativ industri. Resan har gjort med Actia Nordic är otroligt inspirerande och vi hoppas kunna dra mycket nytta av hans erfarenheter när vi nu rör oss mot lanseringen av SUS1 såväl som vidareutvecklingen av vår tillverkningsteknik STILFOLD, säger Jonas Nyvang, VD och grundare av STILRIDE och STILFOLD.

STILRIDE och STILFOLD delades nyligen formellt upp i två separata bolag där tanken är att fokusera på produkten SUS1 och kommande andra produkter inom STILRIDE. Den unika tillverkningstekniken STILFOLD, där man viker stålplåt i en origami-liknande process, drivs vidare i eget, separat bolag. Ledning och styrelse för bolagen är dock densamma.

För Christian Sahléns del var det såväl teknik som design som väckte intresset för att sitta i företagens styrelse.

– STILRIDES produkt ligger helt rätt i tiden med såväl ett miljötänk kring hela tillverkningsprocessen och produkten i stort som en unik design som verkligen sticker ut. Det som i slutändan avgjorde mitt beslut var dock teamets djupa kunnande om den specifika tekniken bakom motorcykeln samt det driv de har för att lyckas. Här kan jag bidra med mitt kontaktnät och min erfarenhet till att hjälpa bolaget på resan till framgång, säger Christian Sahlén.

STILRIDE skerv nyligen även avtal med Actia med målet att använda deras plattform ACU för att bygga en unik uppkopplad ”Vehicle Control Unit” för lätta elektroniska fordon. Den plattform STILRIDE tar fram är tänkt att användas i den egna produkter SUS1, men även kunna licensieras vidare till andra fordon och tillverkare.

Jonas Nyvang
CEO
+46707663022
[email protected]

STILRIDE är ett svenskt teknik- och designföretag som inom kort lanserar sin första produkt, el-motorcykeln SUS1. SUS1 är också den första produkten att utnyttja företagets egna och unika tillverkningsprocess STILFOLD där man i en origami-liknande process kan forma avancerade konstruktioner direkt från stålplåt. Processen skapar inte bara extremt hållbara konstruktioner, utan möjliggör även en miljömässigt fördelaktig och lokal produktion. STILRIDE grundades 2020 av Tue Beijer och Jonas Nyvang.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.