Clas Ohlson presenterar justerade finansiella mål vid kapitalmarknadsdag

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer

Clas Ohlson arrangerar idag en kapitalmarknadsdag där vd och koncernchef Kristofer Tonström samt delar av den övriga koncernledningen presenterar bolagets uppdaterade strategi och prioriteringar, med bland annat fördjupningar kring bolagets arbete med hållbarhet, sortiment och försäljningskanaler. Dessutom kommer bolagets justerade finansiella mål att presenteras.

– Vi vet att det verksamhetsår som vi nyligen påbörjat är fullt av utmaningar, men det är utmaningar som vi delar med hela branschen och det är min fasta övertygelse att vi har stora möjligheter att flytta fram våra positioner. Med de strategiska prioriteringar samt de uppdaterade finansiella mål som vi presenterar på kapitalmarknadsdagen understryker vi också att vi avser växa på ett ansvarsfullt sätt, säger Kristofer Tonström, vd och koncernchef, Clas Ohlson.

Uppdaterade finansiella mål och ramverk:

Tillväxt Rörelsemarginal Utdelning Nettoskuld/EBITDA
5%
Försäljningen ska öka organiskt med 5% per år
7-9%
Rapporterad* rörelsemarginal ska uppgå till 7-9% per år 
* dvs inklusive IFRS16
>50%
Utdelningen ska utgöra minst hälften av resultatet per aktie efter skatt med beaktande av den finansiella ställningen
<2x
Nettoskuld i relation till EBITDA
ska understiga två (2) gånger. Investeringar planeras med hänsyn till finansiell ställning, kassaflöde och strategiska aktiviteter

För länk till livesändningen av kapitalmarknadsdagen, vänligen se:  https://about.clasohlson.com/sv/investerare/rapporter-presentationer/20212022/kapitalmarknadsdag-2022/kapitalmarknadsdag-2022/

För mer information, vänligen kontakta: 
Niklas Carlsson, kommunikationschef, 0247-444 29, [email protected]

Detta är sådan information som Clas Ohlson AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8 juni 2022 klockan 07:00.

Clas Ohlson grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. Idag är vi ett detaljhandelsbolag med kunder på fyra marknader, cirka 5 000 medarbetare och en omsättning om cirka 8,8 miljarder kronor. Vår aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Mycket har hänt sedan starten, men en sak har varit densamma genom alla år: att vi varje dag vill hjälpa och inspirera människor att förbättra sin vardag genom att erbjuda smarta, enkla, praktiska lösningar till attraktiva priser. Läs mer om oss och hur vi förenklar hemmafixet för alla på ett ansvarsfullt sätt på about.clasohlson.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.