Click&Boat accelererar sin global tillväxt med stor investering från Permira och Boats Group

| 2 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Click&Boat, den ledande plattformen för båtuthyrning i Europa, tillkännagav idag betydande investeringar från fonder som tillhandahålls av Permira, ett globalt riskkapitalbolag, tillsammans med Boats Group.

Click&Boat grundades 2014 och har sitt huvudkontor i Frankrike. Deras unika och digitala plattform

matchar båtentusiaster med över 40,000 båtar på mer än 600 destinationer globalt, vilket gör det möjligt att hyra båtar enkelt och effektivt. Företaget har genomgått en signifikant tillväxt över de senaste sju åren för att etablera ett tydligt, välkänt varumärke och de har intagit en ledande position på den Europeiska marknaden. I slutet på förra året startade de igång sin svenska marknad, där de under de senaste månaderna har växt exceptionellt i intresset att hyra båtar. Med Stockholm och Göteborg som toppdestinationer i Sverige, har även sökningar på att hyra båt i Malmö ökat.

Genom att gå samman siktar Boats Group och Click&Boat på att bli den största globala digitala aktören för fritidsbåtar. De två marknadsplatserna kommer att forma ett nära strategiskt samarbete. Investeringen ger Click&Boat resurser att accelerera sin tillväxt och befästa deras position som globala ledare. Click&Boat kommer också att få tillgång till Boat Groups marknadsledande användargrupp, såväl som den snabbt växande marknaden för båtuthyrning i Nordamerika, där Boats Group har en etablerad närvaro.

Edouard Gorioux, en av Click&Boats grundare, säger: “Detta markerar en spännande del i Click&Boats historia och är ytterligare ett steg i vår ambition att bli den globalt ledande aktören på den internationella marknaden för båtuthyrning. Boats Group är en sann ledare när det kommer till den annonsbaserade marknaden för fritidsbåtsindustrin. Med investeringen från Permiras fonder har vi alla resurser och all support på plats för att kunna fortsätta växa och lyckas.”

Både Boats Group och Click&Boat delar övertygelsen att hyresmodellen stödjer det långsiktiga välmåendet för den marina industrin, och uppmuntrar till delaktighet i båtlivet genom att erbjuda ett prisvänligt och tillgängligt sätt för blivande båtägare att uppleva det personligen. Jérémy Bismuth, en av Click&Boats grundare, lägger till: “Marknaden för båtuthyrning är den ideala övergången till båtlivet och visar sig vara en av de mest framgångsrika vägarna till båtägande. Vi är glada över att bli partners med Permira och Boats Group då deras kraft och kombinerade kunskap om onlinemarknaden för båtar kommer att vara instrumentell då vi utvecklas vidare och kommer nå ännu fler kunder globalt.”

Genom detta partnerskap, kan Click&Boat utnyttja Boats Groups stora kundbas på 20 miljoner konsumenter inom båtbranschen varje månad och fortsätta vara innovativa och förbättra processen för båtuthyrning. Sam Fulton, CEO av Boats Groups, säger: “Då intresset för båtvärlden fortsätter vara väldigt starkt, har det aldrig varit viktigare än nu att diversifiera –  och förenkla – vägen till att komma ut på sjön. Click&Boats plattform gör resan att hyra en båt problemfri och enkel, och vi är säkra på att detta partnerskap kommer hjälpa att accelerera dess tillväxt över hela världen.”

David Erlong, Huvudansvarig på Permira, kommenterar: “Denna transaktionen markerar ytterligare ett positivt och komplementerande steg för vår investering i industrin för fritidsbåtar. Då två av de världsledande går samman, är vi glada över att stötta Jérémy och Edouard att grunda Click&Boats nästa fas av tillväxt i Nordamerika och Europa.”

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *