Collector Bank lanserar sparkonto i Finland

| 9 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 09, 2017 11:00 CET

Göteborg, Sverige – Collector AB (publ) (Nasdaq Stockholm: COLL)

Collector Bank stärker nu sitt erbjudande till privatpersoner i Finland genom att lansera sparkonto med en räntesats på 0,6 %. Detta kommer att innebära att bankens valutaexponering minskar genom att erbjuda inlåning i euro, då en del av utlåningen är i samma valuta. 

Den finska verksamheten innefattar idag privatlån, betallösningar för e-handel och detaljistkedjor, fastighets- och företagskrediter och factoring. I och med att privatpersoner i Finland nu erbjuds sparkonton med ränta stärks marknadspositionen ytterligare samtidigt som utlåningen kommer att kunna finansieras med inlåning i samma valuta.

   Vi ser att lanseringen av sparkonto är ett positivt tillskott till vår produktportfölj i Finland. Genom att erbjuda sparkonto med ränta förbättrar vi våra kunders privatekonomi och får samtidigt inflöde i euro, säger Liza Nyberg, VD på Collector Bank.

Den nya produktlanseringen är en del av utvecklingen mot att ytterligare stärka rollen som en ledande digital aktör på finansmarknaderna i Sverige, Finland och Norge. Sparkontot i Finland kommer i dagsläget att ha en ränta på 0,60%, samt fria insättningar och uttag. Precis som det svenska sparkontot omfattas det finska av statlig insättningsgaranti på upp till 100 000 euro.  

Läs mer om våra sparkonton och aktuella räntor i Sverige  https://www.collector.se/privat/spara-pengar/

Läs mer om vårt finska sparkonto : https://www.collector.fi/henkiloasiakkaat/saastotili/

 
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Liza Nyberg, CEO Collector I Tel 073-910 00 00 I E-post [email protected]nk.se
Clara Bolinder-Lundberg, IR Manager Collector I Tel 070-719 84 43 I E-post [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *