Confidence vinner avtal med innovativt områdesskydd för kritisk infrastruktur

| 4 juni, 2021 | 0 kommentarer

Confidence har tecknat tilläggsavtal om uppdatering av perimeter och områdesskydd för skydd av skyddsklassad kritisk infrastruktur mot olaga intrång. Den innovativa lösningen, som är unik i sitt slag, bygger på integration av radarteknik, värmedetektering och AI-teknik i kombination med bemannad larmcentral. Confidence lösning ersätter kostsam och underhållsintensiv stängsling och minskar antalet fellarm från djur, växtlighet och väder- och klimatrelaterade faktorer. Leverans sker under 2021. Tilläggsavtalets värde beräknas till 3,7 MSEK.

Avtalet om detta unika perimeter- och områdesskydd ligger i linje med Confidence strävan att dra fördel av de tekniska framsteg som gjorts inom detektering och övervakning. Lång erfarenhet från integration och samverkan mellan människa och teknik har skapat grunden för denna innovativa och kostnadseffektiva lösning. För kunden innebär den tekniska lösningen en möjlighet att ersätta större delen av kostsam stängsling och dess mycket resurskrävande underhåll. Säkerheten höjs genom hög känslighet samtidigt som antalet fellarm minimeras.

Anläggningen, unik i sitt slag, använder radarteknik, optiska och termokänsliga kameror med AI-videoanalys i samverkan och agerar, trots mycket hög upplösning, utan att inkräkta på integriteten för legitima besökare. Slutlig analys och beslutsunderlag för eventuell skyddsinsats säkerställs av larmcentral med erfaren bemanning.

”Målinriktade satsningar på spetskompetens, integration och innovation ligger bakom framgången som nu ger oss nu ett verkligt försprång. Vi kan dra fördelar ur den snabba digitaliseringen och etablera stabila plattformar baserad på den senaste tekniken och samtidigt svara upp med service och underhåll i världsklass”, säger Mikael Pettersson, på Confidence.

För ytterligare information:

Mikael Pettersson,
Head of Division Technology

Tel 08 620 82 00
E-post: [email protected]

Om Confidence – Securing People and Assets

Företagsgruppen grundades 1989 och har idag ca 260 anställda och finns representerade i Norden. Confidence erbjuder heltäckande säkerhet för människor och tillgångar genom tre samverkande divisioner Advisory | Technology | Operations. Confidence International AB (publ.), ett publikt bolag noterat på Nasdaq First North Growth Market. [ CONF ]. Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser, tel +46 8 463 83 00 eller [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *