Cricket Manager lanseras idag i Sydafrika och skalas upp globalt under första kvartalet 2022

| 23 december, 2021 | 0 kommentarer

den 23 december 2021 kl. 12:15

Wicket Gaming AB (”Bolaget”) lanserar idag spelet Cricket Manager Pro i Sydafrika. Spelet kommer inledningsvis att finnas tillgängligt på Android via Google Play för att sedan successivt lanseras i fler länder.

Sydafrika är av flera anledningar en lämplig marknad att initiera lanseringen på. Det finns ett stort intresse för cricket, landet har en fördelaktig infrastruktur för 4G samt att Sydafrika har en passande målgrupp där Bolaget ges möjlighet att mäta och optimera relevanta Key Performance Indicators (KPI).

Efter Sydafrika ämnar Wicket Gaming skala upp lanseringen genom att släppa spelet i länder där stort intresse för cricket finns. Dessa länder har delats upp i Tier 1 (I-länder) vilka innefattar UK, Irland, Australien och Nya Zeeland samt Tier 3 (U-länder) vilka är Indien, Bangladesh, Pakistan och Sri Lanka. Slutligen lanseras spelet i övriga världen. Bolaget planerar att lansera Cricket Manager på den globala marknaden under Q1 2022 och för helåret 2022 är målet att uppnå 10 miljoner nedladdningar. Den totala skaran av cricketfans uppskattas globalt till cirka 2,5 miljarder fans. Noterbart är att det i USA finns över 30 miljoner cricketfans.

 

Presentation i pdf gällande lanseringsplan av Cricket Manager:

https://wicketgaming.com/wp-content/uploads/2021/12/Wicket_Gaming_Launch_Presentation_Cricket_Manager.pdf

 

Intervju från 8 dec med Eric de Basso gällande lanseringen av Cricket Manager:

https://youtu.be/Ecvx8QZcDPw

 

Eric de Basso, VD för Wicket Gaming, kommenterar:

Idag rullar vi ut Cricket Manager i Sydafrika. Detta sker inför World Test Championship (WTC) som spelas i Sydafrika nästa vecka. Sydafrika möter Indien på hemmaplan, ett välkommet event i samband med vår lansering.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: [email protected]  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

 

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.