Crunchfishs budskap på OMFIF:s DMI symposium – Varför måste bankernas infrastruktur förändras när kontanterna digitaliseras?

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Crunchfish ställer ut och presenterar på Digital Monetary Institute symposium som arrangeras för första gången arrangeras av OMFIF, och kommer att utmana den dominerande uppfattningen att bankinfrastruktur behöver förändras när kontanter digitaliseras. Kontanter kan digitaliseras antingen som en ny valuta, genom att använda befintliga betalsystem, eller som ett nytt format vilket kräver stora investeringar inom banksektorn. I den ikoniska scenen från storfilmen The Matrix från 1999 insåg Neo att han måste välja mellan det röda och det blåa pillret. Riksbanker har ett fundamentalt val gällande hur kontanter ska digitaliseras, vilket kommer ha en enorm påverkan på bankinfrastrukturen i sina länder. Joachim kommer att presentera på symposiets första dag, den 28 april, klockan 15:45 CET.

OMFIF:s första DMI Symposium, som arrangeras den 28-29 april, kommer ha ”Central Banks and Digital Currencies – a revolution in money” som sitt huvudtema. Crunchfish ställer ut och kommer hålla en presentation på symposiets första dag, den 28 april klockan 15:45 CET, på temat Varför måste bankernas infrastruktur förändras när kontanterna digitaliseras?

Experter inom policy, finans och teknologi kan registrera sig till symposiet med sina affärsuppgifter. Symposiet arrangeras av Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF), som är ett medlemsnätverk för centralbanker, fonder och bank- och betaltjänster, som tillhandahåller en neutral plattform för offentliga och privata möten och event inom branschen över hela världen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joachim Samuelsson, VD för Crunchfish AB
+46 708 46 47 88
[email protected] 

Ulf Rogius Svensson, IR & Marketing Manager
+46 733 26 81 05
[email protected]

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: [email protected] Telefon +46 40 200 250.

 Om Crunchfish – crunchfish.com/digitalcash
Crunchfish är en teknisk pionjär inom digital betalning med patentsökt Digital Cash-lösning som använder en betalprocess i två steg, först clearing offline följd av online settlement. Detta gör digital betalning robust och oberoende av nätet. Crunchfish Digital Cash plånbok är exceptionell flexibel och kan användas med alla typer av betalningslösningar. Den är interoperabel, cross-service/scheme och cross-border/currencies. Den levererar egenskaperna hos kontanter, som t.ex. omedelbar clearing, betalningar offline och bevarande av betalarens integritet, utan att kräva några som helst förändringar i de centrala eller kommersiella bankinfrastrukturerna. Detta möjliggör CBDC att snabbt rullas ut i vilket land som helst.

Vi har också utvecklat Blippit, en appterminal som ansluts till kassasystem för både online- och offlinebetalningar och har en patentsökt lösning för att minska matsvinnet. Crunchfish utvecklar även geststyrning av smarta AR-glasögon till konsumentmarknaden.

Crunchfish är sedan 2016 noterade på Nasdaq First North Growth Market med huvudkontor i Malmö och med representation i Indien. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *