Cub Cadet presenterar den nya XZ7 ENDURO-SERIEN: Det ultimata svaret på alla utmaningar

| 4 februari, 2021 | 0 kommentarer

Cub Cadet utökar sin framgångsrika Cub Cadet-portfölj med XZ7-serien, precis lagom till vår och sommarsäsongen, vilket bekräftar dess plats i det absoluta toppskiktet bland kraftfulla åkgräsklippare med två nya toppmodeller.

ENDURO-seriens produkter är mest kända för sin oslagbara kombination av innovativ styrspaksteknik, extremt robusta konstruktion och kraftiga komponenter. De nya XZ7-modellerna höjer nu standarden i ENDURO-SERIEN med ytterligare förbättrad stabilitet och hållbarhet för att klara alla utmaningar.

Dessa Zero Turns som är utrustade med högpresterande motorer från Kawasaki och Kohler har nu extra kraft med full flexibilitet och överlägsen precision. Det högkvalitativa klippdäcket levererar förstklassig klippkvalitet och har en utmärkt utkastare av klippet tack vare AeroForce MaxTM-systemet. Funktioner som individuellt justerbara premiumsäten, ergonomiska mjuka grepp och extremt ljusa LED-strålkastare garanterar maximal bekvämlighet och komfort samt enkel och säker drift – även i höga hastigheter.

Effektiv, flexibel och snabb

Det bekväma Zero Turn-styrsystemet garanterar fullständig manövrerbarhet och kontroll. Oavsett om du väljer en klippbredd på 122 cm (XZ7 L122) eller 152 cm (XZ7 L152i), har de nya åkgräsklipparna som väntat en imponerande och enastående klipp- och mulchprestanda. Det högkvalitativa klippdäcket, vilket kan justeras individuellt i 16 klipphöjdspositioner från 24–114 cm, ger en förstklassig klippkvalitet och utmärkt utkast av klippet: AeroForce MaxTM-systemet använder luftflödet från de roterande knivarna för att kasta in gräset i den 380 liter rymliga uppsamlingssäcken, vilken finns tillgänglig som tillval. De tredubbla uppsamlingssäckarna kan fyllas till brädden utan att det klippta gräset klumpar ihop sig.

Utöver dessa uppsamlingssäckar som finns som tillval, och det inkluderade mulchkitet, öppnar den monterade släpvagnskopplingen upp möjligheten att använda ett brett utbud av tillbehör, vilket också gör XZ7-gräsklipparna till flexibla och allsidiga trädgårdsmaskiner.

De nya Zero Turn-klipparna kan täcka ett område på upp till 11 000 m2/tim. (XZ7 L122) eller 15 000 m2/tim. (XZ7 L152i) med sina kraftfulla motorer från Kawasaki (XZ7 L122) eller Kohler (XZ7 L152i). Detta innebär att även de allra största gräsmattorna blir klippta på nolltid. I synnerhet XZ7 L152i, som har farthållare som standard, imponerar med sin lägre bränsleförbrukning tack vare direkt bränsleinsprutning.

Garanterat lång livslängd – oavsett om det gäller kommersiellt eller privat bruk

Förutom de kraftfulla motorerna, garanterar högkvalitativa material och komponenter som den robusta rörformade stålramen och det svetsade, förstärkta AeroForce MaxTM-klippaggregatet maximal livslängd.

Med sina nya XZ7-modeller visar Cub Cadet att de litar på deras hållbarhet och robusthet genom att erbjuda en garanti på 3 år, eller upp till 500 arbetstimmar (beroende på vad som kommer först) för både kommersiellt och privat bruk.

Maximal komfort och säkerhet

Cub Cadet har verkligen fokuserat på de allra minsta detaljerna, såväl som den höga ergonomiska standarden för komfort och har inte lämnat något åt slumpen: Den snabbjusterbara sitsen av högsta kvalitet har ett högt ryggstöd, vadderade armstöd och särskild dämpning (individuellt justerbar beroende på modell). Detta minskar vibrationerna avsevärt och möjliggör bekväma arbetspass utan att användaren blir utmattad – även under längre perioder och i höga hastigheter. Dessutom skiljer sig gräsklipparna från många konkurrenter med sina halkfria ytor, och tvåvägsstyrspaken med komfortgrepp och gummimattor.

Båda XZ7-modellerna har en solid skyddsbåge och extremt starka LED-strålkastare som standard, vilket ger utmärkt sikt när du arbetar i gryning och skymning. Premium-däck ger hög dragkraft för ökad stabilitet och kontroll under alla väderförhållanden och på en mängd olika ytor. Detta betyder: Maximal arbetssäkerhet i hela sortimentet, med låg vibrationsnivå samt avslappnat och kontrollerat arbete. Till följd av detta är även de största, mest krävande ytorna inte längre en utmaning, och kan klippas snabbt och effektivt även under svåra förhållanden.

Pris och tillgänglighet

De nya Zero Turn-åkgräsklipparna i Cub Cadets XZ7-serie presenteras inför sommaren 2021 och kommer att finnas tillgängliga från ca. 8 599 EUR (XZ7 L122) och 10 499 EUR (XZ7 L152i).

Om Cub Cadet

Cub Cadet har utvecklat och producerat innovativa gräsklippare, trädgårdstraktorer, zero turns, snöslungor och olika typer av nyttofordon sedan 1961. Med sitt säte i Valley City, Ohio, tillverkar företaget utrustning för professionell trädgårdsskötsel och landskapsarkitekter, för idrottsplatsunderhåll och för användning av ambitiösa amatörsträdgårdsmästare. Sedan 1981 har Cub Cadet ingått i den globalt aktiva MTD-gruppen, en av världens största tillverkare av trädgårdsredskap med cirka 10 000 anställda i 183 länder. I Europa faller varumärkena Cub Cadet, WOLF-Garten, Robomow, Arnold och MTD under MTD Products AG-paraplyet.

Se https://eu.cubcadet.com/se/ för mer information

För mer information kontakta:

Johan Nybom
Inmema Kommunikation
Tfn. 073-660 81 75

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *