Dags för besked om 12-15-åringars vaccination

| 6 september, 2021 | 0 kommentarer

När våra nordiska grannländer beslutat om vaccination för 12-15-åringar är det dags att även svenska myndigheter ger besked – liksom om dos 3 för äldre och andra riskgrupper. Det säger hälso- och sjukvårdsregionrådet i Stockholm, Anna Starbrink (L).

– Vaccination ger ett gott skydd för individen och hindrar smittspridning men det är en ständig kamp mot viruset. Vi bör erbjuda vaccin till alla där det kan göra nytta för att undvika sjukdom och hejda pandemin, säger Anna Starbrink (L).

– Ungdomar i högstadieålder träffar många kamrater i samma ålder och även vuxna. När övriga nordiska länder beslutat om vaccination för 12-15-åringar och även svenska Barnläkarföreningen är positiv förväntar jag mig att vi får ett snabbt besked från Folkhälsomyndigheten, menar Anna Starbrink (L).

Anna Starbrink har tidigare efterlyst besked kring om, när och hur en dos 3 av vaccinet ska ges till äldre och andra i riskgrupper. Hon understryker också vikten av att hejda pandemin globalt genom att hjälpa fattigare länder med vaccin men även pengar och infrastruktur.

– Pandemin är en global utmaning. Vi ska stoppa den i Sverige men vi ska också stoppa covid och nya virusmutationer i länder världen över. Nu producerar världen mer än nog vaccin för att vi ska lyckas med båda uppgifterna, men det krävs också finansiering, planering, transporter och annan logistik kring vaccinationerna, påpekar Anna Starbrink (L).

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här http://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan/i/anna-starbrink,m19875

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *