Dala Energi, Dalakraft och Malung-Sälens Elverk förvärvar tillsammans Prosumenten AB

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Dala Energi, Dalakraft och Malung-Sälens Elverk genomför ett gemensamt förvärv av Prosumenten AB, ett bolag inom helhetslösningar för solceller, elbilsladdning och batterilagring.  

BAKGRUND TILL FÖRVÄRVET
Förvärvet genomförs för att ytterligare öka servicen till bolagens kunder och för att kunna tillhandhålla helhetslösningar kring den energiomställning som krävs i samhället för att nå en hållbar framtid. Den kunskap, och rådgivning som finns inom respektive bolag nu kan sammanföras och på så sätt ge kunderna ännu bättre support i dessa frågor.

Tidigare ägare av Prosumenten, Kjell Stålberg, kvarstår som delägare och tar en roll för att ytterligare stärka leveranser och kundsupporten. Bolaget får en ny vd i Jörgen Malmberg som får en central roll för att bygga vidare på Prosumentens kundlöfte att agera rådgivare till bostadsägarna.

  • Genom att vi får starka ägare kan vi fortsätta utveckla bolaget genom den kunskap och rådgivning som finns hos dessa bolag – Kjell Stålberg delägare Prosumenten.

UTTALANDEN FRÅN RESPEKTIVE BOLAG

  • Vi ser fram emot att kunna erbjuda helhetslösningar inom energiomställningen som innebär att produkter tillsammans med hög kompetens innebär lägre energianvändning och därmed minskade kostnader för våra kunder – Bengt Östling vd Dala Energi.
  • Vi får många frågor från våra kunder hur de kan sänka sina kostnader och hur de skall tänka när de investerar i till exempel solceller och elbilar. Därför blir Prosumenten en viktig del av ett helhetstänk med kundens energianvändning i centrum – Mats Bengtsson vd Dalakraft.
  • Vi vill vara aktiva tillsammans med våra kunder så att de får ut maximalt av sina investeringar i grön energi. Det kan vi göra genom att kombinera produkter med kunskap om energianvändning, därför är detta förvärv en viktig del i vårt kunderbjudande – Daniel Segerholm vd Malung-Sälens Elverk.

Länk till Prosumenten AB:s hemsida.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

BENGT ÖSTLING, VD
Mail: [email protected]
Telefon: 0247-738 02

Dala Energi erbjuder lösningar inom energi och digital kommunikation som hjälper människor och företag att leva och utvecklas i vår bygd på ett enkelt, effektivt och hållbart sätt. Vårt fokus ligger på att leverera en kundupplevelse som är lite mer och genom att satsa vidare på våra fokusområden Kund-Medarbetare-Hållbarhet och Ekonomi hoppas vi att vi når vår vision: Tillsammans för bygdens bästa investering.

Dala Energi-koncernen omsätter ca 300 Mkr och har ca 34 000 kunder. Tillsammans är vi ca 80 medarbetare och finns idag med verksamhet i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter. Ett ägande i Dala Energi är ett ägande i en lokal drivkraft med syfte att ge ekonomisk. avkastning, en sund samhällsutveckling och en hållbar miljö. 4 400 privata aktieägare och tre kommuner; Leksand, Rättvik och Gagnef gör detta möjligt. Dala Energi är är noterat på Nasdaq. First North Growth Market. För mer information, besök: www.dalaenergi.se. Redeye AB är bolagets Certified Adviser.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.