Connect with us

Marknadsnyheter

De är vinnarna i Musikförläggarnas Pris 2022

Published

on

Idag utsågs vinnarna i Musikförläggarnas Pris 2022 på Grand Hôtel i Stockholm. Bland de låtskrivare som kammade hem vinster på galan finns A36, Daniela Rathana, Björn Ulvaeus och Benny Andersson samt producenterna Klahr och LIOHN, som ligger bakom tre låtar på rapparen Drakes senaste album.

Musikförläggarnas Pris delas ut till årets mest framstående låtskrivare, textförfattare och kompositörer. Partillerapparen Geivar Shlaimon, som går under artistnamnet A36, vann utmärkelsen Årets genombrott. Hans låt “Samma gamla vanliga” var singeletta på Sverigetopplistan hela sex veckor i rad förra sommaren och har i skrivande stund över 63 miljoner streams på Spotify. Efter kreativa lokala remixer av låten har A36 även erövrat de nordiska grannländerna.

– Stort tack! Att få vinna priset är en stor ära för mig och mitt team. Tack till alla som varit där, mitt team, AT, mina fans, ni alla är otroliga! kommenterade Geivar “A36” Shlaimon vinsten.

Producenterna Johannes ”Klahr” Klahr och Richard ”LIOHN” Zastenker utsågs till Årets kompositör. De ligger bakom låtarna “Calling My Name”, “Flight’s Booked” och “Massive” på rapparen Drakes senaste album “Honestly, nevermind”. Tidigare har låtskrivarna Klahr och LIOHN skrivit och producerat låtar till bland andra Lady Gaga. De står enligt juryns motivering för “en spektakulär bild av svenskt låtskrivande på export”.

– Tack för det här priset, det betyder otroligt mycket. Tack till mamma som tvingade mig att börja göra musik, och tack till min förläggare Danny Bremer, sade Johannes “Klahr” Klahr när han och Richard ”LIOHN” Zastenker tog emot priset på scenen i Vinterträdgården på Grand Hôtel.

Efter ABBA:s makalösa combackår med den banbrytande avatar-showen i London, det nya albumet “Voyage” som nådde andraplatsen på Billboardlistan och bandets första Emmy-nominering med låten “I Still Have Faith In You”, utsågs Björn Ulvaeus och Benny Andersson till Årets internationella framgång.

– Det är fantastiskt, skitkul! Tack alla, och ha det så trevligt! hälsade Björn Ulvaeus och Benny Andersson i en video som spelades upp för galapubliken på Grand Hôtel.

Daniela ”Daniela Rathana” Sörensen, Oskar Linnros & Jacqueline ”Mapei” Cummings utsågs till Årets textförfattare för Daniela Rathanas kritikerrosade debutalbum “Rathana Club”. Enligt juryns motivering har de tre låtskrivarna “lyckats skapa en briljant balansakt mellan det lättsamt kitschiga och det djupaste privata”.

– Tack snälla, fy fan vad sjukt. Tack till dig Oskar (Linnros reds. amn.) för att du får mig att skriva musik över huvud taget, jag skulle inte orka göra det om det inte var för dig, sade Daniela ”Daniela Rathana” Sörensen när hon tog emot priset.

Cornelia Jakobs vinnande låt i Melodifestivalen ”Hold Me Closer”, skriven av Cornelia Jakobsdotter, David Zandén och Isa Molin, utsågs till Årets låt. Britta Byström vann priset för Årets konstmusikpris – liten ensemble/kammarmusikför verket “Ink-Wash On Paper”, där musiken enligt juryns motivering är “otroligt detaljrik utan att tappa de långa övergripande linjerna”. För sitt verk “Löftet”, som sätter ord och toner på förintelsens trauma, vann tonsättare Mats Larsson Gothe Årets konstmusikpris – stor ensemble/opera. “Här finns smäktande idyller, dissonant dunkel och inspiration från judisk musik. Trots det tragiska ämnet är musiken stundtals obeskrivligt vacker och full av variation”, skriver juryn i sin motivering.

På galan delade också Stim ut priset för Årets mest spelade låt 2021, som gick till “tystnar i luren” av Miriam Bryant, Victor Leksell och Elias Kapari. Juryns motiveringar till samtliga vinnare i Musikförläggarnas Pris 2022 finns att läsa på musikforlaggarna.se.

ALLA VINNARE I MUSIKFÖRLÄGGARNAS PRIS 2022

ÅRETS KOMPOSITÖR

Johannes ”Klahr” Klahr & Richard ”LIOHN” Zastenker

ÅRETS TEXTFÖRFATTARE

Daniela ”Daniela Rathana” Sörensen, Oskar Linnros & Jacqueline ”Mapei” Cummings

ÅRETS INTERNATIONELLA FRAMGÅNG

Björn Ulvaeus & Benny Andersson

ÅRETS GENOMBROTT

Geivar “A36” Shlaimon

ÅRETS LÅT

“Hold Me Closer” (Cornelia Jakobs) – Isa Molin, Cornelia Jakobsdotter & David Zandén

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – LITEN ENSEMBLE/KAMMARMUSIK

Britta Byström – “Ink-Wash On Paper”

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – STOR ENSEMBLE/OPERA

Mats Larsson Gothe – “Löftet”

ÅRETS HEDERSPRISTAGARE

Louise Hoffsten

ÅRETS STIPENDIAT

Kendra ”waterbaby” Egerbladh

ÅRETS MEST SPELADE LÅT 2021 (DELAS UT AV STIM)

“tystnar i luren” (Miriam Bryant & Victor Leksell) – Miriam Bryant, Victor Leksell & Elias Kapari

För mer information om Musikförläggarnas Pris, pressbilder och intervjuförfrågningar, kontakta:

Johanna Jung, Lennox PR

Tel: +46 (0)72 301 26 55

Mail: [email protected]

Om Musikförläggarnas Pris

Musikförläggarnas Pris är ett musikpris som årligen delas ut till svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare – musikförlagens närmaste samarbetspartners. Priset instiftades 2003 av branschorganisationen Musikförläggarna och syftar till lyfta fram och uppmärksamma årets mest framstående svenska musikskapare samt föra svenskt musikskapande framåt genom att främja och inspirera alla som på ett eller annat sätt arbetar med att skapa musik. 

Musikförläggarna är musikförlagens branschorganisation. Som förlagens enade röst driver Musikförläggarna viktiga branschfrågor i kontakter med både beslutsfattare, myndigheter, övrig musikbransch, media och allmänhet. Att skapa förståelse för musikens värde och för upphovsrättens funktion och betydelse är en av Musikförläggarnas huvuduppgifter. Se www.musikforlaggarna.se

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Förändringar i Castellums styrelse

Published

on

By

Idag har Anna Kinberg Batra meddelat att hon lämnar sin plats i Castellums styrelse på grund av sitt nya uppdrag som landshövding i Stockholm.

Anna Kinberg Batra blev invald i Castellums styrelse vid årsstämman 2021 och lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. 

”Vi önskar Anna lycka till i sitt nya uppdrag och tackar för hennes stora engagemang och bidrag till Castellum under sin tid i styrelsen”, säger Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB.

 

För mer information vänligen kontakta:

Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB, 070-553 80 48

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör, Castellum AB, 070-206 75 62
 

 

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 september 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 186 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.
 

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Heba bjuder in till presentation av bokslutskommunikén 2022

Published

on

By

Heba Fastighets AB (publ) presenterar bokslutskommunikén för 2022 via digital sändning onsdag 8 februari kl 14.00. Vd Patrik Emanuelsson och CFO Hanna Franzén kommenterar årets resultat.

Investerare, aktieanalytiker, media och andra intresserade är välkomna att klicka in till sändningen. Ingen föranmälan krävs. Presentationen hålls på svenska över länk.

Länk till sändningen onsdag 8 februari kl 14.00:
Heba presenterar bokslutskommunikén 2022

Bokslutskommunikén i sin helhet kommer att finnas tillgänglig på hebafast.se från onsdag 8 februari kl 12.

Vid frågor vänligen kontakta:

Hanna Franzén, CFO Heba Fastighets AB, 076-64 63 63, [email protected]

Om Heba

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap. Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap. Läs mer på: hebafast.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

PowerCell utvecklar nästa generations bränsleceller till flyg som en del av EU-initiativet Clean Aviation Joint Undertaking

Published

on

By

PowerCell har gått med i Newborn-projektet, en del av EU-initiativet Clean Aviation Joint Undertaking som har som mål att utveckla miljömässigt hållbart flyg. Projektet kommer att utveckla ett flygcertifierat bränslecellssystem på flera megawatt som drivs med vätgas.

EU:s Clean Aviation Joint Undertaking omfattar totalt 20 projekt med en sammanlagd budget om mer än 700 MEUR och som syftar till att stödja EU:s Green Deal. Newborn-projektet leds av Honeywell, en ledare inom den globala flygindustrin, tillsammans med 18 partners från tio europeiska länder.

PowerCell kommer att bidra med sin tekniska kunskap och toppmoderna bränslecellsteknologi till Newborn-projektet för att utveckla en ny 300 kW produktplattform. PowerCell har en ledande position inom elektriska drivlinor med bränsleceller för flyg och tecknade nyligen ett kontrakt med ZeroAvia för branschens första serieleveranser av bränslecellstackar för flygplan.

”Jag är mycket glad över att PowerCell har gått med i Newborn-projektet”, säger Lisa Kylhammar, SVP Engineering på PowerCell. ”Jag är övertygad om att samarbetet inom projektet mellan våra ledande bränslecellsingenjörer och experter från flygindustrin kommer göra att vi kan utmana gränserna för hur lätta och energitäta stackar som går att producera.”

Många andra branscher har samma krav på hög effekttäthet för en bränslestack som flygindustrin. PowerCell förväntar sig därför att kunna applicera den framtida produktplattformen även på andra kundsegment som har höga krav på tålighet och slitstyrka.

”Vi är stolta över att ha blivit utvalda att vara en del av Newborn-projektet”, säger Richard Berkling, vd för PowerCell. ”Vi är fast beslutna att bidra till målen i Parisavtalet och en viktig del i detta åtagande är att vara en del av utvecklingen av utsläppsfritt flyg.”

För mer information kontakta gärna:

Richard Berkling                   
Vd                              
Tel: +46 31 720 36 20                
E-post: [email protected]         

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara och därmed lätta att anpassa till kundernas behov.

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) handlas sedan 2014 på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: +46 8 503 000 50.

Om Clean Aviation

Clean Aviation Joint Undertaking är EU:s ledande forsknings- och innovationsprogram för att utveckla flyget mot en hållbar och klimatneutral framtid. Genom att sammanföra de bästa talangerna och kapaciteten från den privata och offentliga sektorn och utveckla banbrytande teknik, och göra dessa tillgängliga för en transformation av flygplansprestanda på 2030-talet, kommer Clean Aviation Joint Undertaking att bana väg mot EU:s ambition klimatneutralitet till 2050. Genom att agera i centrum för ett brett och mångsidigt ekosystem av aktörer över hela Europa, allt från flygindustrin, banbrytande små och medelstora företag, forskningsanläggningar och akademier, fungerar det som ett nav för nya idéer och djärva innovationer. Som ett europeiskt offentligt-privat partnerskap driver Clean Aviation vetenskapen inom flyg bortom fantasins gränser genom att skapa ny teknik som avsevärt kommer att minska flygets påverkan på planeten. Det gör att framtida generationer kan dra nytta av de sociala och ekonomiska fördelarna med flygresor långt in i framtiden. Läs mer på clean-aviation.eu

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.