De får 2021 års kultur- och fritidsutmärkelser

| 23 april, 2021 | 0 kommentarer

Den 22 april fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om 2021 års utmärkelser inom områdena kultur samt idrott och fritid. Här är stipendiaterna och mottagarna av hedersplakett. 

Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. Utdelningen av utmärkelserna sker normalt under högtidliga former i samband med nationaldagsfirandet i Societetsparken. I år kommer både nationaldagsfirandet och utdelandet av utmärkelserna att se annorlunda ut med anledning av coronapandemin.

Stipendiaterna

Varbergs kommuns kulturstipendium tilldelas i år författaren Marie Rydell samt regissören och skådespelaren Johan Svensson med en summa om 10 000 kronor vardera.

Idrotts- och fritidsstipendiet tilldelas i år motocrossåkaren Filip Olsson samt den ideella föreningen Åkulla Skidallians med en summa om 10 000 kronor vardera.

Mottagare av hedersplakett

Varbergs kommuns hedersplakett inom kulturområdet tilldelas i år Lasse Johansson för sitt långa och starka engagemang för barn och unga.

Varbergs kommuns hedersplakett inom områdena idrott och fritid tilldelas i år Göran Karlsson, Sunvära SK, för sitt unika föreningsarbete som gjort stor skillnad för bandyns utveckling.

För mer information, kontakta:

Lena Språng, ordförande kultur- och fritidsnämnden, 0708-23 68 00 
E-post: [email protected]

Marie Rydell, mottagare av kulturstipendiet: 070-559 15 51, 0340-315 51
Johan Svensson, mottagare av kulturstipendiet: 070-311 13 83
Filip Olsson, mottagare av idrotts- och fritidsstipendiet: 070-667 69 27 (nummer till mamma Maria Ohlsson)
Olof Fröberg, ordförande Åkulla Skidallians, mottagare av idrotts- och fritidsstipendiet: 070-630 35 17

Lasse Johansson, mottagare av hedersplakett kultur: 076-028 51 70
Göran Karlsson, mottagare av hedersplakett idrott och fritid: 0340-66 00 63

Varbergs kommun

Varbergs kommun är Hallands och Västkustens kreativa mittpunkt, vackert beläget vid kusten strax söder om Göteborg. I kommunen bor idag ca 65 000 invånare. Men Varberg växer och genomför just nu stora stadsutvecklingsprojekt: en ny stadsdel, Västerport, planeras och ska byggas, vi bygger en järnvägstunnel under staden, anlägger en ny hamn, planerar för omfattande utveckling i våra tätorter. Varbergs kommun som organisation har nästan 5 000 medarbetare inom cirka 140 olika yrken, organiserade i tio förvaltningar, sex bolag och ett kommunalförbund. Varje dag levererar vi tillsammans ett enormt utbud av tjänster till kommunens invånare, företagare och besökare. Varbergs kommun har en vision om att vara Västkustens kreativa mittpunkt och en verksamhetsidé om att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *