De får 2022 års kultur- och fritidsutmärkelser

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

Den 28 april fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om 2022 års utmärkelser inom områdena kultur samt idrott och fritid. Här är stipendiaterna och mottagarna av hedersplakett.

Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. Utdelningen av utmärkelserna sker under högtidliga former i samband med nationaldagsfirandet i Societetsparken den 6 juni. För fullständiga motiveringar, se bifogad bilaga.

Stipendiaterna

Kulturstipendiet tilldelas i år konstnären Ana Carolina Fleming med en summa om 15 000 kronor i penningstipendium. Ana Carolina Fleming får stipendiet för sitt konstnärskap som under året inneburit både egen utställning och flera konstnärliga uppdrag. Genom sitt engagemang i KKV Varberg stöttar hon och lyfter gemensamma frågor inom bild- och konstområdet. Ana Carolina drivs av en stark vilja att sprida intresse och kunskap inom konst.

Idrotts- och fritidsstipendiet går till friidrottaren Doris Theander med en summa om 15 000 kronor i penningstipendiumDoris Theander får stipendiet för sin helhjärtade satsning mot att bli en av Sveriges bästa friidrottare i mångkamp. Trots sin unga ålder har Doris resultatmässigt tillhört Sverigetoppen de senaste åren och innehar flera SM-medaljer. Hon är också ungdomsledare och inspirerar barn och unga i Varbergs Gif Friidrott.

Mottagare av hedersplakett

Hedersplaketten inom området kultur går till Lars Grimbeck för hans värdefulla lokalhistoriska och litterära insatser där han under många års tid på en förtjänstfullt sätt i skrift spridit kunskaper om Varbergs och Hallands kulturhistoria.

Hedersplaketten inom områdena idrott och fritid går till Mikael Bengtsson för hans brinnande engagemang i föreningen Ju-jutsu Fighting. Mikael är en eldsjäl som under många år lagt stora delar av sin fritid på att stötta barns och vuxnas intresse för sporten ju-jutsu. Hans erfarenhet och kunskap gör honom till en fantastisk ledare för både elitidrottare och motionärer.

För mer information, kontakta:

Lena Språng, ordförande kultur- och fritidsnämnden, 0708-23 68 00
E-post: [email protected]

Ana Carolina Fleming, mottagare av kulturstipendiet: 073- 827 88 00
Doris Theander, mottagare av idrotts- och fritidsstipendiet: 079-349 43 16
Lars Grimbeck, mottagare av hedersplakett kultur: 070-799 20 38
Mikael Bengtsson, mottagare av hedersplakett idrott och fritid: 070-346 50 39

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.