Dejtingsidor: 7 bästa sidorna för dejting just nu!

| 19 juli, 2021 | 0 kommentarer

Är du på jakt efter den bra dejtingsidor? Då har du kommit helt rätt. I denna artikeln visar vi dig de 7 bästa sidorna för dejting just nu för att du enkelt ska kunna välja den som lämpar sig bäst för dig och din situation. 
Såklart kommer vi också med lite nyttiga tips för dig som ska ge dig ut i dejtingdjungeln!

Bästa dejtingsidor just nu

Vi har tagit span på och jämfört de olika dejtingsidorna som finns på marknaden för att förbättra valet av vilken plattform du ska välja när du är på jakt efter en partner. 

Läs vidare för att få reda på fördelar, nackdelar, åldersspann med mera!

Be2 

Be2 har bra förutsättningar för att hitta kärleken och något seriöst. Du kan lära känna andra singlar på ett enkelt och tryggt sätt. Som premiummedlem hos Be2 kan du dessutom njuta av alla funktioner som erbjuds. 

 • Många aktiva medlemmar på sajten
 • Bra könsfördelning

Ålder: 30+
Kostnadsfri registrering

Singles50 

Singles50 finns till för den äldre målgruppen, 50 år och äldre. Sidan har omkring 60 000 medlemmar vilket inte kan mätas med andra välkända dejtingsidor, men det finns många relevanta singlar om du är ute efter någon över 50 +. 

 • Sidan är väldigt enkel att använda och anpassad till den äldre målgruppen
 • Du kan enkelt hitta en dejt som är över 50 år

Ålder: 50+
Kostnadsfri registrering

Elitsinglar 

Elitsinglar riktar sig in på dejting för intelligenta, högutbildade singlar. Detta är något som kommit att bli väldigt populärt de senaste åren. Sajten har många smarta funktioner, dock behöver du likt många andra sajter betala för att kunna ta del av dessa.

 • Jämn könsfördelning
 • För dig som vill hitta en intelligent, högutbildad partner är det enkelt här

Ålder: 28+
Kostnadsfri registrering

C-date

C-date finns till för pliktlöst dejtande, faktum är att namnet C-date står för “Casual Dating”. Det finns såklart vissa på sajten som är ute efter ett seriöst förhållande men många är där för att dejta eller bara chatta utan några som helst krav.

 • En bra könsbalans
 • Bra för dig som inte är ute efter något seriöst just nu

Ålder: Här är människor i alla åldrar aktiva
Kostnadsfri registrering

Academic Singles

Academic Singles liknar dejtingsajten ElitSinglar. Academic Singles har lite fler medlemmar än ElitSinglar men däremot är könsfördelningen något jämnare hos konkurrenten. Många singlar väljer att använda båda dessa liknande sajter för att ta del av båda världar. 

 • Många medlemmar
 • Enkelt att hitta högutbildade singlar att dejta

Ålder: 28+
Kostnadsfri registrering

Match 

Match är dejtingsidan med störst antal medlemmar i Sverige och i övriga världen. Det är faktiskt den största dejtingsajten som finns idag. På hemsidan och i appen finns det ett stort åldersspann mellan singlarna och ungefär lika många kvinnor som män. 

Match.com erbjuder många funktioner vilket är en fördel. Då och då anordnar de även möteskvällar där singlar kan mötas i verkliga livet istället för online. För att få ut det mesta av sajten rekommenderar vi att uppgradera till en betald prenumeration. 

 • Störst antal medlemmar i Sverige
 • Bred målgrupp

Ålder: Bred målgrupp, här finns alla åldrar
Kostnadsfri registrering

eDarling

eDarling profilerar sig som en matchmaking-tjänst. Det innebär att eDarling utför ett beteendevetenskapligt personlighetstest på alla som registrerar sig, och därefter utgår de från testet för att matcha dig med en passande person att dejta. 

 • eDarling hittar kandidater som passar dig med hjälp av sitt personlighetstest
 • Bara inloggade medlemmar kan se din profil

Ålder: 30+
Kostnadsfri registrering

Fungerar verkligen dejting online?

Det är många som frågar om nätdejting verkligen fungerar, och har du tidigare inte testat på det kan vi förstå att det är lätt att vara skeptisk. Vi kan svara att vi vet att det fungerar, allt fler par träffas via nätet. 

Tekniken utvecklas också ständigt vilket förbättrar dejtingsidor online gällande användandet och säkerheten vilket ökar chanserna att hitta en partner online. 

För att du ska bli mer övertygad om att dejting online fungerar ger vi dig lite statistik på saken:

 • Enligt Svenskarna och Internet 2020 använder cirka 25 % av svenskarna dejtingsajter eller dejtingappar. Det är cirka 2 miljoner människor. 
 • 75 % av de som testat nätdejting skaffar ett förhållande med en person de träffat via en dejtingsajt.
 • En fjärdedel av alla nya förhållanden i Sverige består av människor som träffats online.
 • Varje dag registrerar sig över 10 000 (!) personer sig på en dejtingsajt.

Tips när du skapar profil på svenska dejtingsidor – steg för steg!

Att komma igång med att börja dejta på nätet är en enkel process. Kom igång med nätdejting med hjälp av dessa enkla steg!

1. Välj dejtingsajt och registrera dig

Innan du kan komma igång med dejtingen behöver du välja vilken sajt du ska registrera dig hos. Eller kanske du vill registrera dig på flera sajter? Självklart går det också bra, registreringen är gratis på alla de sajter vi tagit upp längre upp i artikeln.

2. Fyll i dejtingprofilen noggrant. 

Din profil är det andra singlar kommer bilda sin uppfattning om dig på. Ta därför god tid på dig när du fyller i din profil och gör det noggrant. 

Se din profil lite som ett skyltfönster. Såklart kan du alltid gå tillbaka vid ett senare tillfälle och uppdatera profilen med ny information.

3. Ta en bra profilbild och lägg till i din profil.

Att ha en profilbild är i princip ett måste för att du ska få kontakt med nya människor online, men att få till en bra profilbild är viktigt. Tänk på detta när du tar bilden:

 • Ta bilden på dagen i dagsljus.
 • Ha en enhetlig bakgrund. Kanske ett grönområde eller en fin husvägg.
 • Få med hela ditt huvud och dina axlar på bilden.
 • Se glad och trevlig ut, det första intrycket är viktigt!

4. Fyll i dina önskemål

Hos de flesta dejtingsajter får du fylla i egna önskemål hos personen du söker. Det kan handla om ålder, ort eller intressen. 

Tänk noga efter vad du söker för person och fyll i dina önskemål, på så sätt kommer algoritmerna att visa dig de lämpligaste kandidaterna för just dig. 

Nu är du redo att börja dejta andra singlar!

5 Fördelar med dejtingsidor!

Fördelar med dejtingsajter finns det många av. Nedan radar vi upp de 5 främsta fördelarna enligt oss!

 1. Mindre nervositet och lägre trösklar.

  Att visa sitt intresse för en annan person i det verkliga livet är för många lättare sagt än gjort. Man vet inte om den andra är intresserad, kanske den inte ens är singel. På en dejtingsida online vet man att alla är registrerade för samma anledning – att hitta någon att dejta.

 2. Man får lära känna varann lite först.

  När man träffar någon i verkligheten som är en främmande person vet man ingenting om den personen. Det kan såklart vara spännande. Men många tycker det är skönt att lära känna personen online före man träffas för att avgöra om det är en person som passar en själv och sina önskemål.

 3. Stort utbud.

  Det finns otroligt många människor på dejtingsidor online och du vet att dem alla är singlar. På nätet har du därmed ett större urval jämfört med verkliga livet där du har begränsat antal singlar på ett annat sätt.

 4. Dejtingsidor har alltid öppet.

  Uteställen har begränsade öppettider medan dejtingsajter har öppet dygnet runt. Eftersom det är så pass många människor registrerade på dejtingsidor finns det nästan alltid personer online samma tid som dig.

 5. Träffa olika typer av människor.

  På nätet har du möjlighet att komma i kontakt med personer som du kanske aldrig hade stött på i det verkliga livet. Oftast håller man sig i sin egen krets i sitt liv, med människor som är ungefärligt likasinnade. Visst låter det spännande att träffa nya typer av människor?

Är nätdejting säkert?

Dejtingsajterna vidtar åtgärder för att skydda sina medlemmar och deras säkerhet. De allra flesta som dejtar på nätet är förnuftiga människor som vill hitta en ny partner, men det är ändå viktigt att du tar eget ansvar och är rädd om dig själv. Vi har tagit fram ett par tips för att dejta säkert online.

 • Var försiktig med identifierande information.

Avslöja inte ditt fullständiga namn, telefonnummer, adress eller arbetsplats. Vänta med att dela med dig av det tills du känner dig helt trygg med personen.

 • Använd inte för utlämnande bilder.

Bilder kan nämligen sparas ned av användare, använd därför inte för utlämnande bilder eller bilder som kan användas emot dig. 

 • Ta det långsamt.

Ta kontakt med personen utanför dejtingsidan först när du känner dig trygg med det. Med det menar vi både andra kontaktvägar såsom telefon, e-mail men också att träffas i verkligheten. En videoträff online kan vara lämpligt att börja med.

 • Ifrågasätt ifall personens uppgifter verkar osanna.

Alla är inte ärliga. Ifrågasätt därför om en persons uppgifter verkar osanna. Du kan också göra en egen research för att se om personen exempelvis finns via sociala medier eller om det står något om personen på nätet. 

Vad kostar medlemskap på dejtingsidor?

Registrering är gratis på i princip alla dejtingsidor, i alla fall på alla sidor vi tar upp i denna artikeln. Det betyder att man gratis kan skapa ett konto. Därefter kan man dock behöva betala för att få tillgång till extra funktioner, i form av ett medlemskap. 

Funktioner och medlemskapen är olika beroende på vilken dejtingsida det gäller, men genom ett medlemskap kan man exempelvis få:

 • Möjlighet att besvara meddelanden man fått i sin inkorg
 • Skicka hur många meddelanden man vill, utan begränsning
 • Mer avancerad match-making
 • Reklamfritt användande av sajten

Vad ett medlemskap kostar skiljer sig mellan de olika plattformarna, men oftast ligger det på mellan 150 till 300 kr per månad. 

Vanliga frågor

Vilken är den bästa dejtingappen? 

Det beror på dig och dina preferenser. Längre upp i artikeln har vi radat upp de 7 bästa dejtingsidorna, spana in dem och se vilken du tror lämpar sig bäst för dig. Är du osäker kan du alltid registrera dig gratis hos flera för att undersöka saken.

Vilken dejtingsida är bäst för 50+?

Match är en av de största dejtingsidorna i Sverige med en bred målgrupp. Spana också in Singles50 som främst är en dejtingsida för dig som 50 år och äldre.

Vilken sida är bäst för seriös dejting? 

De dejtingsidor som innehar betaltjänster i form av medlemskap brukar locka flest seriösa singlar. Vi rekommenderar Match eller Elitsinglar för dig som är ute efter seriös dejting. 

Är det många som dejtar på nätet? 

Ja, det är väldigt många som dejtar på nätet. Enligt Internetstiftelsen använder omkring 25 % av svenskarna dejtingsajter eller dejtingappar vilket motsvarar omkring 2 miljoner människor.

Finns det gratis dejting?

Absolut, det gör det. Alla sidor vi tagit upp i denna artikeln har gratis registrering. Du kan därefter fortsätta använda sidorna gratis men med ett medlemskap kan du få fler funktioner. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.