Diagnostikplattformen Calmark Neo presenteras på den internationella hälso- och sjukvårdsmässan Arab Health

| 15 januari, 2020 | 0 kommentarer

Calmark Sweden AB deltar i den svenska paviljongen på den stora internationella mässan Arab Health i Dubai, 27 – 30 januari. Med över 106.000 besökare från 160 länder är Arab Health en av världens största hälso- och sjukvårdsmässor. Calmark kommer att presentera sin patientnära diagnostikplattform Calmark Neo och knyta kontakter med potentiella kunder och distributörer.

På Arab Health visas allt från avancerad medicinteknisk utrustning till enkla förbrukningsartiklar. Mässan samlar över 4.300 utställare från 64 länder och väntas få över 106.000 besökare. 37 länder har egna paviljonger och Calmarks plattform visas i ”The Innovation Pavilion by Sweden”, Za’abeel Hall 2, Stand Z2.A10 på Dubai International Convention & Exhibition Centre i Dubai, mellan 27 – 30 januari 2020.

Deltagandet på Arab Health markerar startskottet för säljaktiviteterna på den globala marknaden. Marianne Alksnis, internationell försäljningschef, och Anna Söderlund, VD på Calmark, kommer att närvara i montern och träffa aktörer som visat intresse för bolaget samt initiera diskussioner med potentiella distributörer. 

Arab Health öppnar dörren till nya marknader och tidpunkten kunde inte vara bättre med tanke på vår förestående CE-märkning och försäljningsstart”, kommenterar Marianne Alksnis. ”Många distributörer väljer att åka till Arab Health som blivit en viktig mötesplats inte bara för MENA-regionen utan även för andra delar av världen, tex. Asien. Att vara på plats ger oss möjlighet att knyta nya kontakter och utöka vårt internationella nätverk i en region där fysisk närvaro är av största vikt.”
 

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Anna Söderlund, VD
Telefon: +46 70 213 25 35
E-post: [email protected] 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar en patientnära analysmetod (PNA) med enklare och snabbare provtagningar av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen, som består av en avläsare och engångsprodukter, beräknas vara redo för lansering under 2020, då tre viktiga patientnära tester introduceras. Fram till 2030 beräknar WHO att det kommer födas 1,5 miljarder barn i världen. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem bidrar produkten till att rädda liv. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer om Calmark på www.calmark.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *