Diagonal Bio AB planerar leverans av de första enheterna av diagnostikplattformen Panviral ämnad för forskningsändamål under hösten 2022

| 9 juni, 2022 | 0 kommentarer

Diagonal Bio AB (”Diagonal” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget förväntar att den första versionen av diagnostikplattformen Panviral, ämnad för forskningsanvändning (RUO), kommer att levereras från utvecklingspartnern OIM Sweden AB (”OIM”) under hösten 2022. Leveransen kommer möjliggöra beta- och pilottestning med potentiella nyckelpartners och key opinion leaders.

Diagonal signerade i januari 2022 ett ramavtal med OIM – ett av Sveriges mest innovativa produktutvecklingsbolag – avseende vidareutveckling av Bolagets diagnostikplattform Panviral. Sedan dess har båda parterna arbetat med utvecklingen och tillverkningen av den första versionen av Panviral, ämnad för forskningsändamål (RUO).

Leveransen av en fullt fungerande RUO-version av Panviral är ett viktigt steg i Diagonals utveckling. Den kommer möjliggöra både initiering av kommersiella aktiviteter för plattformen och inledandet av aktiva samarbeten med potentiella Key Opinion Leaders och andra nyckelpartners. Vidare kommer leveransen enligt Bolaget möjliggöra etablering av betatester och studier på infektionssjukdomskliniker och kommersiella laboratorier både i och utanför Europa, samt underlätta publikation av vetenskapliga studier. Samtliga aktiviteter är nyckelsteg i säkerställandet av framtida försäljning av en CE-märkt Panviral enligt IVDR.

Jack Egelund Madsen, VD, kommenterar:
”Jag är mycket glad och stolt över att meddela leveranstiden för den första versionen av Panviral ämnad för forskningsanvändning. Tillsammans med OIM har vi genomfört ett gediget utvecklingsarbete av plattformen och vi är nöjda med att nu närma oss denna viktiga milstolpe.”

För mer information om Diagonal Bio AB, vänligen kontakta
Jack Egelund Madsen, VD
Telefon: +46 73 526 27 59
E-post: [email protected]

Certified Adviser
Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB
Telefon: +46 11 32 30 732
E-post: [email protected]

Diagonal Bio AB grundades 2020 och är ett svenskt bioteknikbolag med säte och kontor i Lund. Bolaget utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Bolaget grundades med målsättningen att minska mänskligt lidande genom att med egenutvecklad teknik revolutionera global diagnostik av patogenburna sjukdomar.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.