Distributionsavtal med snabbt växande distributör inom offentlig sektor

| 1 september, 2022 | 0 kommentarer

LifeClean International AB (publ) meddelar idag att bolaget ingått ett distributionsavtal med Medea AB – en snabbt växande distributör av hållbara medicinska förbrukningsvaror, personlig skyddsutrustning samt städ- och hygienprodukter.

Tillväxtbolaget Medea AB har beslutat att ta in LifeCleans standard-, plus- och Hygiene-sortiment samt bolagets CE-märkta standardprodukt. Utöver LifeClean-produkter tar Medea även in dotterbolaget Oceans sortiment av miljövänliga tvätt-, disk-, städ- och hygienprodukter. Utrullning av LifeCleans produkter kommer att ske successivt fr.o.m. november 2022.

Sedan starten 2020 har Medea AB snabbt expanderat på marknaden. Medea är ISO-certifierade för miljö (ISO 14001) och kvalitet (ISO 9001) och levererar primärt till Sveriges regioner och kommuner. Utöver offentlig sektor levererar Medea produkter till B2B-marknaden inom kliniker, vård & omsorg, grossister samt företag inom städ/hygien och PPE-förbrukningsvaror. 

”Det är riktigt roligt att LifeClean blir en del av Medeas framgångssaga – vars framgång bygger på ett inspirerande kundfokus, ständig innovation och genomtänkt hållbarhetsarbete. Utöver stora möjligheter inom kontrakt- och direktförsäljning av LifeCleans desinfektionsprodukter vill jag också betona att Medea är ett bra exempel på hur LifeClean-koncernen avser att arbeta framöver, med mer aktiv merförsäljning av produkter från koncernens samtliga bolag.”, säger Melodi Khoei, nordisk försäljningschef för LifeClean International.

”Vi på Medea ser fram emot samarbetet med LifeClean, det ligger i linje med vår strategi, att vara med och ta fram fler hållbara och innovativa artiklar till marknaden.”, säger Anton Rannestig, grundare & partner på Medea AB.”

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkomission AB | 08-684 211 10 | [email protected]

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Löf, tf. VD, LifeClean International AB
E-post: [email protected]
Telefon: +46 70-629 28 81

Om LifeClean International:
LifeClean International grundades år 2012 i samband med ett forskningssamarbete mellan Bolagets grundare och forskare från Örebro universitetssjukhus. Bolaget bedriver forskning, produktion, marknadsföring och försäljning av desinfektions- och rengöringsprodukter. Tillsammans med ledande forskare har Bolaget tagit fram en patenterad spor-, svamp-, biofilm-, bakterie- och virusdödande ytdesinfektion som motverkar multiresistens och är en mindre farlig desinfektion för människa och miljö. LifeClean International har en unik, patenterad och miljövänligare kemisk teknologi som är skalbar inom flera områden. I LifeClean koncernen ingår dotterbolagen Kempartner AB och Kemibolaget Ocean AB som utvecklar och tillverkar tvätt-, disk- och rengöringsmedel. Produkterna har hög effekt och hög miljöstatus. Kempartner är den första klimatneutrala tillverkaren och Ocean var först med ett klimatneutralt tvättmedel. Bolagen fortsätter att målmedvetet arbeta för en hållbar utveckling.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.