Connect with us

Marknadsnyheter

DIY-trenden fortsatt stark inom målning och renovering

Published

on

Har du målat om hemma det senaste året, eller funderat på att göra det? Då tillhör du en växande skara med svenskar som tar sig an renovering och målning på egen hand, eller DIY (do it yourself) som det också kallas. En undersökning gjord av YouGov på uppdrag av SVEFF visar nämligen på en fortsatt stark trend för att renovera och måla om själv.

När marknadsundersökningsföretaget YouGov gjorde undersökningen bland konsumenter visade det sig att intresset för att måla har ökat till 45 % (+5 %) och hela 72 % (+6 %) av svenskarna anser sig kunna måla om själva, vilket är en stor ökning från föregående år. Av dem som jobbar hemifrån i större utsträckning har 52 % (+4 %) funderat på en renovering och 46 % (+8 %) svarar att en renovering av hemmakontoret skulle göra dem mer motiverade. För 34 % (+4 %) av de tillfrågade skulle en ommålning av hemmakontoret göra dem mer motiverade. Siffrorna inom parentes visar förändringen jämfört med samma undersökning 2021.

”Det är väldigt glädjande att trenden håller i sig, och att allt fler upptäcker hur enkelt det är att förnya sitt hemmakontor och sitt hem med färg. Vi vet att färg påverkar våra sinnen och kan få oss att bli både uppiggade och lugnade beroende på vilken kulör man väljer”, säger Olof Holmer, vd på SVEFF.

När det gäller val av kulör för mest motivation i hemmakontoret är det enligt undersökningen tre kulörer som ligger i topp:

  • Vit 33 % (ingen förändring sedan 2021) – vitt är fortsatt den populäraste färgen.
  • Beige 14 % (+5 %) – intresset för beige visar en stor ökning.
  • Grå 10 % (ingen förändring sedan 2021) – grått är ett säkert kort.

SVEFF, Sveriges Färg och Lim Företagare, är en branschorganisation som står bakom kunskapssajten alltommalning.se, med tips, råd och inspiration inom allt som rör målning och färg. Syftet är bland annat att få fler att intressera sig för att måla om sina väggar, snickerier, möbler och annat i hemmet. Sajten vänder sig främst till hemmafixare, men den som vill anlita en professionell målare får också tips och råd om vad man bör tänka på. I undersökningen från YouGov framgår det att 23 % letar information via Google vilket gör alltommalning till en viktig kunskapskälla inom utrustning, förberedelser och målning.

”För oss är det viktigt att dela med oss av kunskap och visa hur lätt det är att måla om hemma. På sajten alltommalning.se får besökarna lära sig allt om förberedelser, utrustning, kulörer och färg. Det finns också videofilmer och steg för steg-guider för hur man ska göra för att få till ett lyckat resultat. Det är bara att greppa penseln och börja måla!”, summerar Olof.

Om undersökningen
Undersökningen gjordes av YouGov och genomfördes under juni 2022 genom en webenkät. Undersökningen är representativ för den svenska befolkningen 18 år och äldre och totalt har 1000 personer deltagit i undersökningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Olof Holmer, vd SVEFF
Telefon: 070-950 70 19
e-post: [email protected]

Iris Mäkitalo
Presskontakt Publicis Groupe
Telefon: 072-965 11 08
e-post: [email protected]

SVEFF, Sveriges Färg och Lim Företagare, är en branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför färg, lack och lim i Sverige. Den svenska färg- och limbranschen är väl representerad inom SVEFF med en marknadstäckning på ca 95 %. Organisationen har ca 55 medlemsföretag, med en total omsättning på cirka 7 miljarder per år. SVEFF driver även sajten Alltommalning.se, med information om målning gentemot konsumenter och fastighetsbranschen.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Inbjudan till Ferronordics investerarpresentation 17 februari 2023

Published

on

By

Ferronordics bokslutskommuniké 2022 kommer att publiceras den 17 februari 2023 kl. 07:30 CET. En presentation av rapporten hålls samma dag kl. 10:00 CET.

Ferronordics bokslutskommuniké 2022 kommer att publiceras den 17 februari 2023 kl. 07:30 CET och finnas tillgänglig på www.ferronordic.com. Ferronordic bjuder in investerare, analytiker och media till en presentation där Lars Corneliusson, VD, och Erik Danemar, Finanschef, kommenterar rapporten. Presentationen kommer att hållas den 17 februari 2023 kl. 10:00 CET och kan följas via telefonkonferens eller audiocast.

 

Presentationen hålls på engelska och följs av en frågestund. Frågor kan ställas via telefonkonferensen eller i skriftlig form genom audiocasten. Ingen förregistrering krävs.

 

För att delta på telefon, vänligen ring in senast fem minuter före utsatt tid.

 

Telefonnummer:    

 

          Sverige:  +46 8 505 163 86 PIN: 9590032#

          Storbritannien:  +44 20 319 84884  PIN: 9590032# 

          USA:  +1 412 317 6300  PIN: 9590032#

 

 

Presentationen kan även följas direkt på: https://ir.financialhearings.com/ferronordic-q4-2022

 

Efteråt kommer en inspelning av presentationen vara tillgänglig på samma sida.

 

 

 

——————————————————-

 

Om Ferronordic

Ferronordic är ett service- och försäljningsföretag inom områdena anläggningsmaskiner och lastbilar. Företaget är återförsäljare för Volvo Trucks, Renault Trucks och Sandviks mobila kross- och sorteringsverk i Tyskland, samt återförsäljare för Volvo Construction Equipment, Sandviks mobila kross- och sorteringsverk samt Mecalac i Kazakstan. Ferronordic påbörjade sin verksamhet 2010 och har för närvarande 28 anläggningar och ca 450 anställda. Ferronordics vision är att vara det ledande service- och försäljningsföretaget på sina marknader. Aktierna i Ferronordic AB (publ) är noterade på Nasdaq Stockholm. www.ferronordic.com

Kontakt

För investerare, analytiker och media:

Erik Danemar, Finanschef och Chef för investerarrelationer

+46 73 660 72 31

[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till presentation av Fractal Gaming Groups rapport för fjärde kvartalet 2022

Published

on

By

Fractal Gaming Group AB offentliggör sin rapport for fjärde kvartalet och helåret 2022, torsdagen den 9 februari 2023 klockan 08.00 (CET).

Med anledning av rapporten anordnas en telefon och web-konferens för investerare, analytiker och media samma dag klockan 10.00 (CET). CEO, Hannes Wallin samt CFO, Karin Ingemarson kommer att presentera och kommentera rapporten och konferensen avslutas med en frågestund.

Länk till webbkonferensen:
https://ir.financialhearings.com/fractal-gaming-group-q4-2022

Anmälan till telefonkonferensen
https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=5009079

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alexander Ernryd, CMO, Fractal Gaming Group
E-post: [email protected]

Om Fractal
Fractal är ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bolaget grundades år 2010 och dess produkter säljs idag på fler än 50 marknader världen över. Fractal är marknadsledande inom datorchassin i flera geografiska marknader, till exempel i Japan och i Norden, och innehar en topp tre-position globalt.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till presentation av G5 Entertainments bokslutskommuniké 2022

Published

on

By

G5 Entertainment, en av Europas ledande utvecklare och utgivare av mobilspel, publicerar sin finansiella rapport för fjärde kvartalet och helåret 2022 torsdagen den 9 februari 2023 klockan 07.00 (CET).

Klockan 08.00 (CET) samma dag håller bolagets vd Vlad Suglobov, tillsammans med CFO Stefan Wikstrand, en presentation för investerare, analytiker och media. Efter presentationen följer en frågesession.

För att delta i den direktsända webbcasten, använd: https://g5e.zoom.us/j/87851163773

För att delta i telefonkonferensen, använd följande telefonnummer:
Sverige: +46 (0) 8 5016 3827
Storbritannien: +44 (0) 208 080 6592
USA: +1 301 715 8592
Webinar ID: 867 0258 1152

Internationella telefonnummer för Zoom, se: https://g5e.zoom.us/u/kd60BmfQpy

Efter sändningen kommer presentationen att finnas tillgänglig på bolagets hemsida: https://corporate.g5e.com

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
Vlad Suglobov, VD, 
[email protected]
Stefan Wikstrand, CFO, +46 76 00 11 115

Om G5 Entertainment
G5 Entertainment AB utvecklar och förlägger högkvalitativa free-to-play spel för smartphones, tablets och datorer som är familjevänliga, lätta att lära, och riktar sig till en bred publik av erfarna spelare. Koncernen publicerar sina spel genom G5 Store, Apple App Store, Google Play, Amazon Appstore och Microsoft Store. G5: s spelportfölj inkluderar ett antal populära titlar som Jewels of Rome®, Sherlock: Hidden Match-3 Cases, Jewels of the Wild West®, Hidden City®, Mahjong Journey®, The Secret Society® och Wordplay: Search Word Puzzle™.

G5 Entertainment är, genom moderbolaget G5 Entertainment AB, noterat på Nasdaq Stockholms mid-cap segment med handelssymbolen G5EN.ST. Under sex år i rad har G5 Entertainment rankats av Deloitte som ett av de 50 snabbast växande techbolagen i Sverige.

Mer information om G5 Entertainment finns på: https://corporate.g5e.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.