Domstolens beslut – Gröna Lund får bygga ut

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Efter sex års utredning om ett utbyggt Gröna Lund meddelade idag Mark- och miljööverdomstolen sin dom – detaljplanen godkänns och Gröna Lund får bygga ut på sin parkering. – Det här är ett historiskt ögonblick både för Gröna Lund och för Stockholm, säger Johan Tidstrand, ägare till Gröna Lund.

Idag fastställde Mark- och mijlööverdomstolen detaljplanen för Gröna Lunds parkering, vilket innebär att den över sex år långa rättsprocessen nu är över och Gröna Lund kan äntligen börja planera byggandet av ett nytt tivoliområde på den intilliggande parkeringen.

Jag är mycket lättad och lycklig över dagens besked. Nu kan vi äntligen förverkliga drömmen om ett sammanbyggt tivoli på båda sidor Allmänna Gränd. Det är en historisk dag för både Gröna Lund och Stockholm, säger Johan Tidstrand, ägare till Gröna Lund.

Det är ett efterlängtat och väl förankrat projekt som nu går in i nästa fas. Vi ska omsorgsfullt förvalta det förtroende som domstolen visat oss. Det nya tivoliområdet med omgivande djurgårdskvarter kan stå helt klart om 4-5 år, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Läs mer om utbyggnadsplanerna här www.gronalund.com/2024
För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank https://mediabank.parksandresorts.com/

För mer information kontakta:

Annika Troselius
Informationschef
Gröna Lunds Tivoli
0708-58 00 50
[email protected]

För pressbilder besök Gröna Lunds bildbank:http://mediabank.parksandresorts.com/search?categoryidpath=gronalund:127

 

Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 30 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. Gröna Lund bjuder även på en mängd underhållning i form av konserter, dans, barnunderhållning mm. Tivolit sysselsätter ca 1500 säsongsanställda och är en av landets ledande besöksattraktioner.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.