Drygt 16 miljoner resenärer flög med Emirates 2020

| 7 september, 2021 | 0 kommentarer

Under juli och augusti 2021 reste drygt 1,2 miljoner resenärer med Emirates – till eller via Dubai. Det kan jämföras med 402 000 resenär under samma period 2020. Därmed var flygbolaget det största internationella flygbolaget ifjol med över 15,8 miljoner passagerare enligt IATA:s senaste World Air Transport Statistics 2021.

Sedan Dubai öppnade för internationella besökare har Emirates succesivt återställt sitt nätverk och idag flyger bolaget till över 120 destinationer. För svenska resenärer gäller Utrikesdepartementets fortsatta reseavrådan fram till den 15 oktober.

Accelererade digitala innovationer 

Emirates införde biometrisk teknik 2019 på Dubais flygplats och har idag över 30 biometriska kameror i drift. Dessa opererar vid incheckningsdiskar, lounger och gater. Sedan lanseringen har över 58 000 kunder använt tekniken för att komma åt Emirates Lounge och mer än 380 000 kunder har använt biometriska gater innan ombordstigning.

Emirates har sett en uppåtgående trend när det kommer till användandet av biometriska kanaler och planerar att utöka antalet gater med biometriska skannrar. Därtill kommer ytterligare sex bagage- och självincheckningsautomater introduceras i First- och Business Class under september månad.

Hälsa och säkerhet

Redan innan Världshälsoorganisationen förklarade covid-19 som en pandemi införde Emirates förbättrade rengörings- och desinfektionsprotokoll vid alla kundkontakter på flygplatsen och ombord. Emirates lanserade även ett informationscentrum för covid-19 som blev en av de främsta informationskällorna för resenärer. Flygbolaget har även samarbetat med Förenade Arabemiratens hälsomyndigheter för att möjliggöra digitala kontroller av covid-19 resedokumentation. I loungerna på Dubais flygplats har rengöringsrobotar testats för att eliminera virus och säkerställa en hälsosammare miljö. När vaccin blev tillgängligt genomförde Emirates även en kampanj för att uppmuntra sina anställda till att skydda sig själva och andra. Det resulterade i att över 95 procent av alla Emirates anställda var helt vaccinerade.

För övrig information: https://www.emirates.com/media-centre/emirates-airport-innovations-facilitate-safe-resumption-of-travel-and-further-enhance-customer-experience/

För mer information, vänligen kontakta:  
Johan Forsberg, Spotlight PR  
Telefon: 073-512 52 96 
E-mail: [email protected]

Om Emirates

Berättelsen om Emirates började 1985 när vi startade verksamhet med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flottor, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskiner i himlen.

Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer över hela världen, branschledande flygunderhållning, regionalt inspirerad mat och service i världsklass.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *