Drygt en kvarts miljon till unga talanger

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

SWEA Internationals stipendieutdelning blev även i år en annorlunda tillställning. För andra gången i SWEAs 40-åriga historia fick stipendieutdelningen hållas virtuellt istället för på den årliga Sverigemiddagen.

Bildkonstnären Evelina Nolin är årets mottagare av Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer. Hon fick motta 13.000 USD för sina skulpturer där hon återger fenomen i omgivningen mot en historisk bakgrund från sin egen släkt och dess relationer till USA.

Luca Gendolavigna är doktorand i nordiska språk och litteratur vid universitetet i Neapel. Han fick SWEAs Litteraturstipendium 2021 på 11.000 USD för sin forskning om förhållandet mellan unga karaktärer av utländskt ursprung och det svenska samhället.

Dansaren Emanuel Ippolito får Sigrid Paskells Stipendium 2021 på 12.000 USD för sina studier på kandidatutbildningen i klassisk balett vid Konsthögskolan i Oslo. Juryn var speciellt imponerad av hans dansteknik med harmonisk rörelsekvalitet.

SWEA International delar årligen ut dessa tre olika stipendier. Syftet är att stödja unga konstnärer och forskare som fokuserar på Sverige-relaterade ämnen och ge dem en chans att komma vidare i sina karriärer.

Tillsammans med ett 70-tal lokala SWEA-avdelningar ger SWEA International över 2 miljoner kronor i stipendier och donationer varje år.

Suzanne Langeland Southard
Internationell ordförande
[email protected]

Helen Rennie-Smith
Ansvarig för medierelationer
[email protected]
0708381133

SWEA är ett globalt nätverk för svenska och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Med cirka 6000 medlemmar i ett 70-tal avdelningar över hela världen är SWEA den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *