E-barometern Q2: Ovanligt med fri retur inom svensk e-handel

| 5 september, 2019 | 0 kommentarer

Läs original

69 procent av de svenska e-handlarna erbjuder inte sina kunder fria returer. Dessutom har konsumenternas förväntan på fria returer sjunkit markant sedan samma period förra året. Det visar PostNords rapport E-barometern för andra kvartalet.

Sju av tio svenskar har e-handlat någon gång under andra kvartalet 2019 och hälften av dem gjorde det direkt i mobilen.

I E-barometern Q2, som har tittat närmare på både leveranser och returer, framkommer att 69 procent av e-handelsföretagen inte erbjuder fria returer. Dessutom har andelen konsumenter som tycker att det är viktigt med fria returer sjunkit från 86 till 79 procent.

– Resultaten av undersökningen kan tyda på en ökad förståelse för returlogistikens komplexitet och hållbarhetspåverkan, säger Carl-Fredrik Teder, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

Rapporten visar också att e-handlarna har olika inställning till fri frakt. 14 procent av e-handlarna uppger att de tidigare erbjudit fri frakt på alla försändelser, men nu upphört med detta. Dock är det fortfarande ungefär hälften av e-handlarna som erbjuder fri frakt över ett visst ordervärde.

Några insikter från rapporten

  • Totalt växer e-handeln under andra kvartalet 2019 med 13 procent
  • 70 procent av svenskarna har e-handlat under andra kvartalet 2019 och hälften av dem genomförde ett köp via en mobiltelefon
  • Dagligvaruhandeln på nätet växer mest med 24 procent
  • 69 procent av e-handelsföretagen erbjuder inte fria returer

Ladda ner hela rapporten E-barometern Q2, som ges ut i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research här. 

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: [email protected]

Vi levererar! PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2018 hade koncernen cirka 30 000 anställda och en omsättning på 37,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *