East Capital Real Estate tillkännager tre nya hållbarhetscertifikat från BREEAM

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

East Capital Real Estate satsar på investeringar i gröna och miljömässigt hållbara tillgångar och är därför stolta att tillkännage tre nya hållbarhetscertifikat från BREEAM.

Med dessa certifikat tar vi oss ett steg närmare målet om att alla fastigheter i vår fjärde fond ska bli hållbarhetscertifierade. Certifieringarna gäller: SEB:s estniska huvudkontor beläget i Tallinn, den nyligen invigda kontorsbyggnaden Zalgirio 112 samt distributions, detaljhandels- och kontorskomplexet Laisves 75 som nyttjas av online-återförsäljaren PIGU – båda belägna i Vilnius, Litauen.

East Capital Real Estate har erhållit BREEAM In-Use certifikat med nivån “very good”, för SEB:s huvudkontor i Tallinn. Byggnaden klassificeras som ”välbalanserad” och har fått ett starkt resultat i alla kategorier.

Viktiga egenskaper:

  • Sortering och återvinning av avfall med förutsättningar för en fullständig återvinning av insamlat material.
  • Starka säkerhetsåtgärder implementerade inuti byggnaden.
  • Väldigt centralt läge, vilket möjliggör enkel åtkomst till byggnaden med kollektivtrafik, till fots och med cykel. I den direkta närheten finns ett stort utbud av affärer och tjänster.

Newsec, ett full-servicebolag i norra Europa tillhandhåller den tekniska förvaltningen av huset. Janek Hintsov från Newsec kommenterar: ”BREEAM certifierandet är en bekräftelse att byggnadens ägare och förvaltningsbolaget tagit ett ytterligare steg mot en koldioxidfri miljö och en hållbar förvaltning av byggnaden.”

I Vilnius har East Capital Real Estate erhållit två nya BREEAM certifikat:

  1. Zalgirio 112 – Kontorsbyggnad
  2. Laisves 75 – Distribution, detaljhandel och kontorskomplex

Zalgirio 112 har erhållit BREEAM New Construction sustainability certifikat med nivån “very good”. Zalgirio 112 är en nyutvecklad kontorsbyggnad med fem våningar och betyget A+ i energieffektivitet, beläget i det snabbt expanderande området som utgör Vilnius centrala affärsdistrikt – ”Nya Skansenas”. Kontorsbyggnaden har fått höga betyg för sina avancerade ingenjörslösningar gällande byggnadseffektivitet och komfort, såsom högeffektiv ventilation med fuktighetsreglering och klimatkontroll.  

Laisves 75 är ett distributions, detaljhandels- och kontorskomplex som har erhållit ett BREEAM International In-Use sustainability certifikat som motsvarar BREEAMs ”very good” standard. Certifieringen bekräftar en framgångsrik omvandling och förnyelse av fastigheten enligt högsta moderna miljömässiga och energieffektiva standarder. Fastigheten är fullt uthyrd till PIGU, en ledande regional e-handel och fungerar som huvudkontor åt deras huvudsakliga distributionscenter – den största fysiska litauiska butiken med inbyggd ”drive in”-funktion och en 3 500 m2 stor lageranläggning.

Framgångarna med BREEAM certifikaten fullbordar East Capital Real Estates mål om att certifiera alla tre tillgångar förvärvade av East Capital Real Estates Fond IV i Litauen under det senaste året. Detta stödjer ytterligare fondens kärnstrategi att investera i gröna, miljömässiga och hållbara tillgångar. Dock stannar inte vårt arbete här då vi ständigt utvärderar hur vi kan stärka vår hållbarhetsprofil ytterligare i våra fastigheter, säger Albin Rosengren, Partner, East Capital Group.

***

Kontaktinformation

Albin Rosengren, Partner, East Capital Group
+46 8 505 88 550, [email protected]

Jessica Scott, Chief Marketing and Communications Officer, East Capital Group
+46 708 72 84 55, [email protected]

Om East Capital Real Estate
East Capital Real Estate är en ledande aktiv fastighetsförvaltare i Baltikum med fokus på investeringar i kommersiella fastigheter inom främst kontor, logistik och detaljhandel i de baltiska huvudstäderna. Vi förvaltar tre fonder och ett investeringsmandat. Det totala fastighetsvärdet är 400 miljoner euro fördelat över 19 fastigheter med en uthyrningsbar yta på 330,000 kvadratmeter.

East Capital Real Estate är en del av East Capital Group − en aktiv kapitalförvaltare baserad i Sverige sedan 1997. Vi erbjuder investeringslösningar inom förvaltning av aktier, räntepapper, och fastigheter. Kärnan i vår verksamhet är inte bara att hitta attraktiva investeringsmöjligheter, utan också att aktivt arbeta för att driva förändring och påverka industrier runt om i världen att bli mer hållbara. Vi har ett brett utbud av internationella investerare inklusive ledande institutioner, företag och privatpersoner.

För ytterligare information, besök www.eastcapitalrealestate.com

Disclaimer
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Fullständig information om våra fonder, såsom informationsbroschyr, basfakta för investerare (KIID) och finansiell information på svenska finns på respektive hemsida: www.eastcapital.com, www.espiria.se, www.adrigo.se, www.eastcapitalrealestate.com, och kan erhållas gratis från oss eller våra lokala representanter. Läs informationsbroschyr samt basfakta innan du fattar några definitiva investeringsbeslut.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.