East Capital stärker de globala investeringsteamen

| 12 juni, 2019 | 0 kommentarer

East Capital, specialist på tillväxt- och frontiermarknader, meddelar idag att man förstärker investeringsteamen i Stockholm, Dubai och Hongkong som ett led i den pågående utvecklingen av bolagets globala strategier.

Jakob Wikander har anställts som portföljförvaltare för East Capital Multi-Strategifonder med basering i Stockholm. Jakob kommer senast från Ålandsbankens fondbolag där han arbetade som portföljförvaltare och analytiker med fokus på globala räntor och europeiska aktier. Jakob har tidigare erfarenhet från East Capital där han var portföljanalytiker 2009–2015. Jakob har en magisterexamen i nationalekonomi från Uppsala Universitet och är certifierad CIPM från CFA Institute. Han talar svenska och engelska.

Michal Czerwiński har tillträtt tjänsten som analytiker vid East Capitals kontor i Stockholm. Michal är ansvarig för analys med fokus på Central- och Östeuropa, och stöttar därmed portföljrådgivarna Tim Umberger och Eglé Fredriksson. Michal har gedigen kunskap om marknader i Östeuropa med tidigare erfarenhet av aktieanalys från roller vid mäklarfirmorna Santander Brokerage Poland, Trigon och IDM. Michal har en MSc i Computer Science från Poznań University of Economics och talar polska och engelska.

Sanat Sachar har rekryterats till East Capitals kontor i Dubai för rollen som analytiker. Sanat bistår portföljrådgivare Emre Akcakmak med analys av globala frontiermarknader. Sanat ansluter till East Capital från AL Mal Capital, där han i sin roll som analytiker varit fokuserad på Mellanöstern. Han har en MBA i Finance och Accounting från Indian Institute of Management och innehar en CFA och talar hindi och engelska.

Bolaget meddelar även att en rekrytering är på väg att slutföras till Hongkong-kontorets Asienteam och att Francois Perrin utsetts till Head of Asia. Francois Perrin kommer fortsätta leda bolagets investeringar i Kina, och bistå med expertis i hållbarhetsfrågor.

Inom hållbarhetsområdet har Paul Nissan i Stockholm blivit befordrad till rollen som Research Assistant och arbetar med Karine Hirn, Partner, som nyligen tog över rollen som Chief Sustainability Officer. Paul Nissan började på East Capital 2017 och har en masterexamen i finans från Uppsala Universitet och en magisterexamen i redovisning från Mälardalens Högskola. Han talar svenska och engelska.

Nyligen meddelades också att Anders Borg utsetts som ny rådgivare till East Capital.

”Dessa nyrekryteringar och förstärkningar av vår organisation är viktiga steg i den pågående utvecklingen av våra globala strategier, och kommer att bidra med ytterligare nyckelkompetenser till våra investeringsteam. Genom att expandera vår närvaro i tillväxt- och frontiermarknader, och därmed möjliggöra ytterligare aktivt engagemang i portföljbolagen, kan vi försäkra oss om att East Capital investerar i högkvalitativa bolag med potential för god avkastning och långsiktig hållbar tillväxt,” säger Peter Elam Håkansson, ordförande och CIO på East Capital.


Om East Capital
 

East Capital är en oberoende kapitalförvaltningsgrupp specialiserad på tillväxt- och frontiermarknader. Bolaget grundades i Sverige 1997 och har kontor i Dubai, Hong Kong, Luxemburg, Moskva, Oslo, Stockholm och Tallinn. East Capital förvaltar 33 miljarder kronor i aktier och fastigheter för en internationell investerarbas av ledande institutioner. Investeringsstrategin baseras på ingående kunskap om marknaderna, fundamental analys och täta företagsbesök. ESG-relaterade risker och möjligheter utvärderas som en integrerad del i investeringsprocessen. Vi föredrar investeringar i bolag som visar långsiktigt hållbar tillväxt och har ansvarsfulla ägare.

www.eastcapital.se 


Kontaktinformation

Ilze Johnston, Marketing Communications Manager, East Capital

+46 8 505 88 550, [email protected]

Adrian Westman/Lina Björkman, Fogel & Partners

+46 700 440 442, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *