Connect with us

Marknadsnyheter

Ecorub kvartalsrapport Q1 2022

Published

on

SAMMANDRAG

  • Ökad omsättning på ca 36 % mot samma kvartal föregående år.
  • Försäljningen av gummidukar ökade med 45%. Inom våra egna varumärken Arbergo® samt Profarma ökade försäljningen med 87% respektive 94%.
  • Orderstocken uppgick till 2 768 tkr i början av mars.
  • Nytt område för gjutna produkter. Stort intresse bland kunder samt ökad möjlighet att ta hand om fler spillmaterial.
  • Flertalet tecknade avsiktsförklaringar.
  • Eric Westerberg tillträder som produktionschef för EcoRub i februari 2022.
  • Ny bolagsledning på plats med kompetens och ambition att göra EcoRub till ett snabbväxande bolag.
  • Ny prestigeorder från Saab Aeronautics gällande specialdesignade skyddsmattor för flygplansvingar.

SIFFROR I KORTFORM

Jan-Mars 2022 Jan-Mars 2021
Nettoomsättning för perioden 1 045 474 767 976
Resultat efter finansnetto – 1 812 335 – 1 005 823
Antalet aktier 254 628 244 187 525 827
Resultat per aktie -0,01 kr -0,005 kr
Likvida medel vid periodens slut 2 949 922 411 402

VD-KOMMENTAR TILL PERIODEN

EcoRub är Europas ledande greentech företag inom vårt segment. Vi har en bred materialportfölj som täcker allt från avancerade spjutspetsmaterial till enklare basmaterial som möjliggör 100% cirkularitet. Tillsammans med våra kunder tar vi fram skräddarsydda material som möter deras behov och krav.

Marknadens respons på våra återvunna, avancerade material samt vårt koncept för kundcirkularitet® är mycket god. Vi bygger upp och anpassar våra affärsområden till en helhetslösning för den enorma marknaden inom återvunnen plast och gummi.

Eric Westerberg tillträdde som produktionschef för EcoRub i februari 2022 och jag är nu väldigt stolt över den nya organisationen med nyckelpersonerna på plats. Vår gemensamma kompetens har lett till en unik uppbyggnad av affärsområdena: 3D-printning, gjutna produkter, gummimattor och material för konventionell tillverkning (kalandrering, form- och strängsprutning).

3D-printning
Vår ambition är att bli en av de ledande tillverkarna inom vårt segment av 3D-printmaterial. Satsningen inom 3D-printning har fallit ut väl och har redan under Q1 resulterat i en orderstock på mer än 2 miljoner kr för 2022. Marknaden beräknas växa med flera 100 % per år. Vi har redan bevisat vår kapacitet genom att göra lika bra eller bättre 3D-printmaterial än konkurrenternas nytillverkade alternativ.

Gjutna produkter
Det finns en stor efterfrågan på gjutna återvunna produkter, framför allt inom gummi. Kunderna efterfrågar svensktillverkade gjutna produkter och vi får kontinuerligt förfrågningar för befintliga samt nya produkter. Affärsområdet gjutna produkter startades under Q1. Detta möjliggör EcoRubs och kundernas ambition att skapa cirkulära flöden för 100 % av materialet och leder till vårt unika helhetskoncept kundcirkularitet®. EcoRubs kunder kan tack vare samarbetet med oss, skapa en egen cirkularitet, minimera materialspill och minska sina inköp av nytillverkat material. Produktionsspillet från våra kunder kan i stället för deponi och förbränning användas till att skapa nya svensktillverkade produkter.

Gummimattor
Nysatsningen på gummimattor inom varumärket Arbergo® har gett en god kundrespons. Under de 20 åren som segmentet existerat har kunderna återkommit och varit nöjda. Vi kunde under Q1 stolt presentera en ny order från Saab Aeronautics, vilka också är en återkommande kund men vi har även levererat mattor till t ex Volvo, Sandvik, Boliden, diverse banker (Nordea etc.), regioner (Kronoberg etc.) och kommuner (Skellefteå etc.) samt otaliga småföretag i Sverige och Norden. Vi har förhoppningen att vår nysatsning ska resultera i ännu fler nöjda och återkommande kunder. Jag är väldigt nöjd med allt vi har åstadkommit på denna korta tid och nu fortsätter arbetet med att ta EcoRub till nästa nivå.

Finansiell översikt/information
Intäkterna ökade med ca 36 % under Q1 2022 mot Q1 2021. Vi märker av att pandemin och köpstoppen börjar avta hos våra kunder samt att det kommer in större förfrågningar för våra produkter. Försäljning inom material för additiv tillverkning samt vår printservice påbörjades under kvartalet. Inköpskostnaderna har nästan dubblerats till följd av ökade råvarupriser på grund av kriget i Ukraina samt högre bränslepriser och därmed ökade fraktkostnader. Utökad personalstyrka bidrar till ökade personalkostnader och avskrivningarna ökar pga fler investeringar i inventarier..

Isac Andersson

CEO

+46 913-247 80

+46 913-247 81

+46 70-399 71 07

[email protected]

EcoRub AB (publ) är ett greentech-bolag som producerar återvunna material specialdesignade för 3D-printning, gjutna produkter, gummimattor och material för konventionell tillverkning (kalandrering, form- och strängsprutning). Bolagets återvunna material utvecklas och produceras med materialegenskaper som inrymmer material med gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. EcoRub är en producent av återvunnet plast- och gummimaterial som möjliggör återvunna alternativ för den cirkulära ekonomin. Bolaget grundades 1995 och har sin fabrik i Lövånger.

EcoRub AB (publ)                                                             

Hökmark 114                                                                       

932 93  LÖVÅNGER                                                          

Hemsida: www.ecorub.se

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Förändringar i Castellums styrelse

Published

on

By

Idag har Anna Kinberg Batra meddelat att hon lämnar sin plats i Castellums styrelse på grund av sitt nya uppdrag som landshövding i Stockholm.

Anna Kinberg Batra blev invald i Castellums styrelse vid årsstämman 2021 och lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. 

”Vi önskar Anna lycka till i sitt nya uppdrag och tackar för hennes stora engagemang och bidrag till Castellum under sin tid i styrelsen”, säger Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB.

 

För mer information vänligen kontakta:

Per Berggren, styrelseordförande, Castellum AB, 070-553 80 48

Anna-Karin Nyman, kommunikationsdirektör, Castellum AB, 070-206 75 62
 

 

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 september 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 186 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.
 

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Heba bjuder in till presentation av bokslutskommunikén 2022

Published

on

By

Heba Fastighets AB (publ) presenterar bokslutskommunikén för 2022 via digital sändning onsdag 8 februari kl 14.00. Vd Patrik Emanuelsson och CFO Hanna Franzén kommenterar årets resultat.

Investerare, aktieanalytiker, media och andra intresserade är välkomna att klicka in till sändningen. Ingen föranmälan krävs. Presentationen hålls på svenska över länk.

Länk till sändningen onsdag 8 februari kl 14.00:
Heba presenterar bokslutskommunikén 2022

Bokslutskommunikén i sin helhet kommer att finnas tillgänglig på hebafast.se från onsdag 8 februari kl 12.

Vid frågor vänligen kontakta:

Hanna Franzén, CFO Heba Fastighets AB, 076-64 63 63, [email protected]

Om Heba

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap. Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap. Läs mer på: hebafast.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

PowerCell utvecklar nästa generations bränsleceller till flyg som en del av EU-initiativet Clean Aviation Joint Undertaking

Published

on

By

PowerCell har gått med i Newborn-projektet, en del av EU-initiativet Clean Aviation Joint Undertaking som har som mål att utveckla miljömässigt hållbart flyg. Projektet kommer att utveckla ett flygcertifierat bränslecellssystem på flera megawatt som drivs med vätgas.

EU:s Clean Aviation Joint Undertaking omfattar totalt 20 projekt med en sammanlagd budget om mer än 700 MEUR och som syftar till att stödja EU:s Green Deal. Newborn-projektet leds av Honeywell, en ledare inom den globala flygindustrin, tillsammans med 18 partners från tio europeiska länder.

PowerCell kommer att bidra med sin tekniska kunskap och toppmoderna bränslecellsteknologi till Newborn-projektet för att utveckla en ny 300 kW produktplattform. PowerCell har en ledande position inom elektriska drivlinor med bränsleceller för flyg och tecknade nyligen ett kontrakt med ZeroAvia för branschens första serieleveranser av bränslecellstackar för flygplan.

”Jag är mycket glad över att PowerCell har gått med i Newborn-projektet”, säger Lisa Kylhammar, SVP Engineering på PowerCell. ”Jag är övertygad om att samarbetet inom projektet mellan våra ledande bränslecellsingenjörer och experter från flygindustrin kommer göra att vi kan utmana gränserna för hur lätta och energitäta stackar som går att producera.”

Många andra branscher har samma krav på hög effekttäthet för en bränslestack som flygindustrin. PowerCell förväntar sig därför att kunna applicera den framtida produktplattformen även på andra kundsegment som har höga krav på tålighet och slitstyrka.

”Vi är stolta över att ha blivit utvalda att vara en del av Newborn-projektet”, säger Richard Berkling, vd för PowerCell. ”Vi är fast beslutna att bidra till målen i Parisavtalet och en viktig del i detta åtagande är att vara en del av utvecklingen av utsläppsfritt flyg.”

För mer information kontakta gärna:

Richard Berkling                   
Vd                              
Tel: +46 31 720 36 20                
E-post: [email protected]         

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara och därmed lätta att anpassa till kundernas behov.

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) handlas sedan 2014 på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: +46 8 503 000 50.

Om Clean Aviation

Clean Aviation Joint Undertaking är EU:s ledande forsknings- och innovationsprogram för att utveckla flyget mot en hållbar och klimatneutral framtid. Genom att sammanföra de bästa talangerna och kapaciteten från den privata och offentliga sektorn och utveckla banbrytande teknik, och göra dessa tillgängliga för en transformation av flygplansprestanda på 2030-talet, kommer Clean Aviation Joint Undertaking att bana väg mot EU:s ambition klimatneutralitet till 2050. Genom att agera i centrum för ett brett och mångsidigt ekosystem av aktörer över hela Europa, allt från flygindustrin, banbrytande små och medelstora företag, forskningsanläggningar och akademier, fungerar det som ett nav för nya idéer och djärva innovationer. Som ett europeiskt offentligt-privat partnerskap driver Clean Aviation vetenskapen inom flyg bortom fantasins gränser genom att skapa ny teknik som avsevärt kommer att minska flygets påverkan på planeten. Det gör att framtida generationer kan dra nytta av de sociala och ekonomiska fördelarna med flygresor långt in i framtiden. Läs mer på clean-aviation.eu

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.