EcoRub tecknar långsiktigt samarbetsavtal med Kuusakoski Recycling, Finlands största bolag inom återvinning

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

EcoRub har tecknat samarbetsavtal med Kuusakoski Recycling, med syfte att skapa nya material/produkter av avfall från Kuusakoski Recyclings anläggningar i Sverige. Samarbetet fokuserar på regionala cirkulära affärer nära kunden och omfattar huvudsakligen gummi och plast från industrier. Material som idag förbränns istället för att återvinnas.

Kuusakoski Recycling är ett multinationellt återvinningsbolag och Finlands största bolag inom återvinning. Deras totala omsättning överstiger 5 miljarder kronor, varav drygt 1 miljard kronor i Sverige.

  • Kuusakoski Recycling är en strategiskt viktig partner för att öka mängden tillgängligt råmaterial för EcoRub både på lång och kort sikt. Samarbetet är viktigt inför kommande väsentliga uppskalningar och en internationalisering av verksamheten, säger Isac Andersson, VD för EcoRub AB.
  • Vi ser samarbetet med EcoRub som ett viktigt steg i att tillgodose våra kunders behov av att öka materialåtervinningen och skapa nya alternativa råvaror, säger Olov Boman, VD för Kuusakoski Sverige AB.

Om EcoRub AB

EcoRub AB (publ) är ett greentech-bolag som producerar återvunna material specialdesignade för 3D-printning, gjutna produkter, gummimattor och material för konventionell tillverkning (kalandrering, form- och strängsprutning). Bolagets återvunna material utvecklas och produceras med materialegenskaper som inrymmer material med gummits elasticitet till styvheten hos hårda plaster. EcoRub är en producent av återvunnet plast- och gummimaterial som möjliggör återvunna alternativ för den cirkulära ekonomin. Bolaget grundades 1995 och har sin fabrik i Lövånger.

Om Kuusakoski Recycling

Kuusakoski Recycling erbjuder miljövänliga lösningar inom all slags återvinning för privatpersoner, företag, organisationer och offentliga verksamheter. Vi återställer värdet på ditt restmaterial genom att samla in, sortera, hantera och uppgradera det till en ny råvara.

Företaget grundades 1914 och med över 100 år i branschen och återvinningsverksamhet i fem länder är vi en pålitlig partner och en pionjär inom cirkulär ekonomi, engagerade i att serva dig som kund i enlighet med värderingarna för ett stabilt familjeföretag.

För mer information, kontakta:

Isac Andersson, VD EcoRub AB, 070-399 71 07 eller [email protected].

Johan Holmgren, Energy & Waste Director Kuusakoski Sverige AB, 08-672 07 25 eller [email protected].

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.