Eleda Infra Services Group förvärvar K3 El-projektering

| 1 april, 2021 | 0 kommentarer

Eleda Infra Services Group (”Eleda”) har ingått avtal om köp av K3 El-projektering AB (”K3”). K3’s management kommer att fortsätta i sina respektive operativa roller och bli delägare i Eleda. Förvärvet är ytterligare ett steg mot att befästa Eledas position som det ledande infrastrukturbolaget i Norden. Eledas totala omsättning uppgår till ca 9 miljarder kronor.

Eleda är en expansiv koncern med fokus på små till medelstora projekt inom anläggnings- och entreprenadbranschen samt inom eldistribution och förnybar energi, med ett brett utbud av infrastrukturtjänster för offentliga och privata kunder. K3 är en kompetensdriven tjänsteleverantör inom konstruktion av skydds- och kontrollsystem för elkraftstationer, på spänningsnivåer upp till 400 kV. Bolaget kommer att stärka Eledas förmåga att betjäna kunder som driver det svenska elnätet, vilket står inför stora investeringar de kommande åren drivet av bla omställningen till förnyelsebar energi, ökad efterfrågan och utfasningen av en fossildriven fordonspark. K3 har haft en imponerande tillväxtresa med god lönsamhet, och har baserat på kompetens och yrkeskunnande byggt upp en marknadsledande position inom sitt teknikområde.

 

”K3 har en branschledande kompetens och erfarenhet som ger Eleda en spjutspets till övrig verksamhet inom koncernen för byggnation av samhällsviktig eldistribution. Vi är övertygade om att K3 för med sig betydande synergier och stärker Eleda som helhetsleverantör inom energisektorn. Förvärvet av K3 är ytterligare ett steg mot att befästa vår position som det ledande infrastrukturtjänsteföretaget i Norden”, säger Johan Halvardsson, koncern-VD på Eleda.
 

”Det är en fantastisk möjlighet för K3 att nu kunna fortsätta utvecklingen, tillsammans med vår engagerade och kompetenta personal, inom den entreprenörsdrivna Eleda-gruppen”, säger Ingvar Henriksson, VD för K3. ”I ett läge då elektrifiering av vårt samhälle och uppgradering av befintlig el-infrastruktur är högaktuell, känns det oerhört stimulerande att vara en del i att bygga och stärka anläggningsverksamheten inom koncernen. Vi ser fram emot att fortsätta bygga K3’s position som den mest kompetenta konstruktören av skydds- och kontrollsystem på marknaden och att ytterligare kunna stärka erbjudandet till såväl befintliga som nya kunder.”

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *