Elektrifieringslöfte Jämtland Härjedalen

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Regeringens elektrifieringskommission har tillsammans med bland annat regioner, länsstyrelser och näringsliv presenterat 17 elektrifieringslöften med konkreta åtaganden från 252 aktörer. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil i hela landet. Jämtland Härjedalens elektrifieringslöfte visar hur aktörer i länet gemensamt vill arbeta för att ställa om de regionala godstransporterna till eldrift.

– Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. För att nå dit måste utsläppen från transportsektorn minska och då är elektrifieringen viktig. Elektrifieringslöftena innebär att flera aktörer nu går samman för att uppnå konkreta resultat. Det är precis såhär vi måste arbeta för att ställa om transportsektorn, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth, som är ordförande i Elektrifieringskommissionen.

Jämtland Härjedalens elektrifieringslöfte samlar flera aktörer från bland annat offentlig sektor och näringsliv för att gemensamt påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter. Löftet innehåller bland annat avsikten att kartlägga lämpliga lokaliseringar för snabbladdning för tunga fordon. Företag och transsportköpare avser att tillhandahålla och upphandla elektrifierade transporter och länsstyrelsen och regionen arbetar för kunskapsinhämtning och informationsspridning för att öka takten i elektrifieringen.

Arbetet med elektrifieringslöftena är initierat av Elektrifieringskommissionen som regeringen har inrättat för att påskynda arbetet med elektrifiering av de tunga vägtransporterna och transportsektorn som helhet. Kommissionen består av infrastrukturminister Tomas Eneroth som ordförande, samt 16 ledamöter. Ledamöterna är representanter från näringsliv, akademi och offentlig sektor.

Läs om Elektrifieringskommisionen

Ta del av alla elektrifieringslöften och vilka som deltar. 

Kontakt:
Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth 
Mobil 073-073 9753
l[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *