Elfordonsföretaget Inzile utvärderar produktion i Spanien

| 16 februari, 2021 | 0 kommentarer

Inzile har inlett förhandlingar avseende etablering av produktion av den eldrivna lätta lastbilen Pro4 i Barcelona i Spanien, med avsikt att kunna leverera fordon till södra Europa. Målsättningen är att produktionen ska påbörjas 2022.

Inzile söker kontinuerligt möjliga produktionsställen utomlands. Ett sådant är en fabrik i Barcelona som kommer att stängas i slutet av 2021. Det betyder att det där kommer att finnas stor kapacitet att tillverka bilar med en mycket kunnig arbetskraft.

– Vi ser det här som ett effektivt sätt att relativt snabbt komma igång med produktion och leverans av våra fordon i den södra delen av Europa där efterfrågan är stor, menar Inziles VD Ragnar Åhgren.

Ett antal välkända bilföretags personbilar, kommersiella fordon, SUVar, lastbilar och bussar har tillverkats i denna anläggning och följaktligen finns där även ett betydande nätverk av väletablerade underleverantörer.

– Spanien är Europas näst största biltillverkare och här finns stor kunskap inom automotive. En etablering här skulle vara väldigt välplacerad för Inziles del, säger Ragnar Åhgren. Om förhandlingarna går i lås kommer det vara möjligt att producera upp till 5 000 Inzilefordon per år med start i början av 2022, fortsätter Ragnar Åhgren.

Tillsammans med en spansk initiativtagare har Inzile presenterat sitt expansionsprojekt för offentliga myndigheter, statliga och lokala, för att delta i ”Decarbonization Hub” i Zona Franca, Barcelona. Detta är ett strategiskt och innovativt öppet projekt för industriell omvandling av området. Denna så kallade D-Hub är inriktad på elfordon och andra industri-, logistik- och techföretag med innovativ och hållbar profil för att kunna dra nytta av den stora expertis som finns i området och skapa nya arbetstillfällen.

– En produktionsanläggning i detta traditionella fordonscentrum kommer också att underlätta för oss att hitta rätt distributionskanaler för avsättning av den producerade volymen, säger Inziles sälj- och marknadschef Klas Åhgren.

Inzile Pro4 är en eldriven lätt lastbil som har utvecklats i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. Elektriska arbetsfordon (EUV) är ett nischsegment inom fordonsindustrin som väntas växa snabbt de kommande åren. Bland kundgrupperna märks fastighetsbolag, transportföretag, kommuner och parkförvaltningar samt e-handlare som vill eliminera utsläppen i städerna.

För ytterligare information:

Ragnar Åhgren, CEO, [email protected], 073 356 89 89

Peter Wergens, CFO, [email protected], 073 325 75 04

Om Inzile

Inzile är ett svenskt techbolag som tillverkar intelligenta eldrivna fordon samt skapar moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och att snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Inzile grundades 2012 utifrån en stark vilja att framtidsanpassa arbetsfordonssektorn och i teamet finns några av Skandinaviens främsta auktoriteter inom eldrivna fordon, digitalisering, tillverkning och inköp. Inzile utvecklar, producerar och säljer innovativa fordonslösningar för en global marknad utifrån Nordens utmanande klimat, säkerhetskrav och miljöstandarder. Bolaget har svenskt säte med huvudkontor och produktion i Västervik, R&D i Tranås samt marknadskontor i Stockholm.

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor, 08 528 00 399, [email protected].

För mer information, vänligen besök: www.inzile.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *