Elgiganten blir ny huvudpartner till Läxhjälpen

| 8 februari, 2021 | 0 kommentarer

Idag kan Läxhjälpen stolt presentera Elgiganten som ny huvudpartner 2021-2023. Elgiganten kommer att stötta Läxhjälpens verksamhet monetärt, med produkter och med ett särskilt fokus på och intresse i att bistå Läxhjälpens digitala verksamhet. Ambitionen är att tillsammans öka förutsättningarna för att fler elever i hela landet ska få ta del av Läxhjälpsprogrammet och klara grundskolan.

Under förra läsåret gick 15 % av Sveriges högstadieelever ut grundskolan utangymnasiebehörighet, något som riskerar att leda till sämre förutsättningar för en braframtid. Den ökade distansundervisningen under pandemin har dessutom blottat etttekniskt och digitalt utanförskap, som särskilt drabbar elever i socioekonomiskt utsattaområden. Brist på uppkoppling, rätt utrustning, teknisk kunskap och tillgång till en ostördstudiemiljö är några av de saker som Elgiganten vill bidra till att åtgärda genom sittfördjupade engagemang i Läxhjälpen.

“Vi ser fram emot att samarbeta med en så etablerad och välkänd aktör som Elgiganten. Med sin expertis, sin engagerade och kunniga personal samt med sin geografiska spridning innebär samarbetet mycket goda förutsättningar att sprida och utveckla Läxhjälpsprogrammet runt om i landet!”, säger Henrik Szabo, generalsekreterare på Stiftelsen Läxhjälpen

“Att minska det tekniska och digitala utanförskapet är en sann hjärtefråga för oss på Elgiganten. Samarbetet med Läxhjälpen är ett viktigt steg, där vi kommer att bidramed utrustning, teknisk support och monetärt stöd för att fler ungdomar ska någymnasiebehörighet. Vi vet att ojämlik tillgång till och kunskap om teknik skapatklasskillnader i samhället, och vi är stolta att långsiktigt kunna bidra på olika sätt föratt minska effekten som dessa klasskillnader har på elevers studier”, säger NiclasEriksson, vd på Elgiganten i Sverige.

Om Läxhjälpen
Stiftelsen Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för högstadieelever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. Med en bevisad effekt för målgruppen tillhandahålls läxhjälpsprogrammet i samverkan med näringsliv, stiftelser och kommuner från Malmö i söder till Umeå i norr, i 55 skolor med resultat som ligger under rikssnittet och i områden där behovet är som störst.

Om Elgiganten
Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3 500 anställda och 176 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Szabo, 
Generalsekreterare, [email protected]076-789 55 74
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *