Elicera Therapeutics lämnar in patentansökan för utveckling av nästa generations onkolytiska virus

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

Göteborg den 27 april 2021 – Elicera Therapeutics, ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som utvecklar immunonkologiska behandlingar med fokus på CAR T-celler och onkolytiska virus,meddelade idag att bolaget har lämnat in en patentansökan för att skydda utvecklingen av sin läkemedelskandidat ELC-201 som utgör nästa generations onkolytiska virus.

ELC-201 är det andra onkolytiska viruset i Elicera Therapeutics produktportfölj. Det baseras på ett adenovirus som har genmodifierats på ett sätt som gör behandlingen tillämpbar på de flesta cancerformer och patentansökan skyddar appliceringen av ytterligare två genmodifieringar i kombination som sammantaget ger läkemedelskandidaten tre verkningsmekanismer.

Förutom ELC-201 utvecklar Elicera även ELC-100 som är ett onkolytiskt virus som är framtaget för behandling av neuroendokrina tumörer. ELC-100 befinner sig just nu i en pågående klinisk fas I/II-studie.

För ytterligare information kontakta:

Jamal El-Mosleh, VD, Elicera Therapeutics AB (publ)

Telefon: +46 (0) 703 31 90 51
[email protected]

Om Elicera Therapeutics AB

Elicera Therapeutics AB är ett cell- och genterapibolag i klinisk fas som utvecklar nästa generations immunonkologiska behandlingar. Arbetet baseras på uppmärksammad mångårig forskning genomförd av professor Magnus Essands forskargrupp vid Uppsala universitet och har resulterat i utvecklingen av fyra läkemedelskandidater, varav två CAR T-celler och två onkolytiska virus. Därtill har Elicera färdigutvecklat en teknologiplattform kallad iTANK som kan användas för att optimera samtliga CAR T-celler under utveckling och aktivera CD8+ T-celler mot cancer.

För mer information, vänligen besök www.elicera.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *