Emirates Flight Catering öppnar världens största vertikala odling

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

Emirates har öppnat världens största vertikala odling, uppbackad av en investering på 40 miljoner dollar. Anläggningen är den första vertikala odlingen för Emirates Crop One, ett samarbetsbolag bestående av Emirates Flight Catering (EKFC), och Crop One, en branschledare inom teknikdriven vertikal inomhusodling. Jordbruket kommer att spara mer än 250 miljoner liter vatten per år och producera över 1 miljon kg grönsaker som är fria från bekämpningsmedel, herbicider och kemikalier.

Anläggningen, som ligger nära Al Maktoums internationella flygplats i Dubai, är 330 000 kvadratmeter stor och producerar mer än 1 miljon kilo bladgrönsaker årligen, samtidigt som den kräver 95 procent mindre vatten jämfört med konventionellt jordbruk. Anläggningen odlar vid varje givet tillfälle mer än 1 miljoner växter, vilket innebär att 3 000 kilo bladgrönsaker produceras varje dag.

En kontinuerlig produktionscykel garanterar att grönsakerna är fräscha och rena samt att de odlas utan bekämpningsmedel, herbicider eller kemikalier. Odlingens slutna kretsloppssystem gör att vattnet cirkulerar genom växterna för att maximera vattenanvändningen och effektiviteten. När vattnet förångas återvinns det i systemet, vilket sparar 250 miljoner liter vatten varje år jämfört med traditionell utomhusodling för samma produktion.

– Långsiktig livsmedelssäkerhet och självförsörjning är avgörande för den ekonomiska tillväxten i alla länder och Förenade Arabemiraten är inget undantag. Vi har särskilda utmaningar i vår region, med tanke på begränsningarna av odlingsbar mark och klimatet. Den här anläggningen inleder en ny era av innovation och investeringar, viktiga steg för hållbar tillväxt och ligger i linje med vårt lands väldefinierade strategier för livsmedels- och vattensäkerhet, säger Ahmed bin Saeed Al Maktoum, ordförande och vd på Emirates Airline and Group.

Passagerare på Emirates och andra flygbolag kan nu njuta av sallad, rucola, blandade salladsgrönsaker och spenat som odlats på anläggningen. Snart kommer även grönsakerna att finnas tillgängliga på stormarknader runt om i Förenade Arabemiraten.

– Emirates Flight Catering investerar ständigt i den senaste tekniken för våra kunders skull, för att optimera verksamheten och för att minimera vårt miljöavtryck. Detta bidrar till att säkra vår försörjningskedja och ser till att våra kunder kan njuta av närproducerade, näringsrika produkter från lokala källor. Genom att föra produktionen närmare konsumenterna minskar vi dessutom matresan. Grattis till teamet för deras anmärkningsvärda prestationer hittills och för att de sätter globala standarder och riktmärken inom agronomi, fortsätter Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

– Efter omfattande planering och konstruktion, samt efter att ha navigerat genom pandemins oförutsedda utmaningar, är vi glada att kunna fira denna milstolpe tillsammans med vår partner Emirates Flight Catering. Vårt uppdrag är att odla en hållbar framtid för att möta den globala efterfrågan på lokala livsmedel, och det här jordbruket är en manifestation av det åtagandet. Tanken är att anläggningen ska inspirera andra kring vad som är möjligt runt om i världen, säger Craig Ratajczyk, vd på Crop One.

Om vertikalt jordbruk
Vertikalt jordbruk är en agrikulturell teknik där storskaligt jordbruk sker inom tätorter genom att odlingen förläggs till höghus eller vertikala odlingar antingen inomhus eller på fasader och hustak. Genom att använda resurser och metoder som används i växthus såsom hydrokultur går det att odla frukt, grönsaker, ätbara svampar och alger året runt.

För mer information, vänligen kontakta: 
Fannie Friberg, Spotlight
Telefon: 073-531 49 78  
E-mail: [email protected]  

Om Emirates
Historien om Emirates började 1985 när vi startade verksamheten med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flygplan, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskinerna i skyn. Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer, vårt branschledande underhållningssystem ombord, mat med doft och smak av olika destinationer samt service i världsklass.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.