En annorlunda valkompass

| 2 september, 2022 | 0 kommentarer

Reglerna är enkla. De politiska företrädarna får inte skylla på andra partier. Istället håller man fokus framåt på vad som har åstadkommits om partiet haft 100% av makten i 15 år. Medverkande i podden är kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Axel Josefson för Moderaterna, och samtliga övriga partier, inklusive F!. 

”Vi hade svårt att bestämma vad vi ska rösta på i valet 11 sep.Vi gick därför ut till våra lyssnare och frågade om tips. Många återkom med synpunkten att partierna fokuserar för mycket på vad andra partier gjort för fel. Inte på vad partiet själva vill skapa för samhälle framåt. Man saknade visioner för framtiden. Varför inte göra en egen ”valkompass” och bjuda in alla partier till vår podd. Totalt har vi spelat in 10 avsnitt där varje parti fått tala till punkt”, säger Anna Sanderoth Vilkas en av programledarna i Vilkas Podderier.

I de 10 specialavsnitten intervjuas företrädare från samtliga partier i Göteborg. Fokus ligger på Göteborg, men även region och rikspolitik avhandlas. Den största frågan är vilket samhälle vi lever i om partiet haft 100% av makten i 15 år. Gästerna är Martin Wannholt (D), Eva Flyborg (L), Daniel Brenmar (V), Axel Josefson (M), Max Törnqvist (C), Karin Pleijel (MP), Martin Jordö (F!), Elisabet Lann (KD), Jörgen Fogelklou (SD) och Mattias Jonsson (S). Podden Vilkas Podderier startade 2019 och har släppt över 140 avsnitt.

”Det här är vårt eget demokratiprojekt. Den spontana kommentaren från våra gäster var att de uppskattade att få tala visioner och framtid utan att riskera hugg i ryggen. Vi fick reda på en en hel del spännande fakta som jag tycker kommit bort i den allmänna debatten. Faktum är att en av gästerna gjorde ett så starkt intryck på oss att det kändes som den här personen har potential att bli en framtida partiledare. Om personen själv vill, såklart”, kommenterar programledarkollegan Mikael Vilkas.

De 10 avsnitten släpps idag den 2 september på alla plattformar där poddar finns.

För mer info, vänligen kontakta

Anna Sanderoth Vilkas
[email protected]

0721 60 50 65

Varje tisdag kommer makarna Vilkas ut med nya samtal i podden Vilkas Podderier. Tankar om hur det är att inse att man är medelålders blandas med reflektioner och matnyttigheter från deras respektive expertområden. Anna är Mastercoach med en passion för människan, ledarskap, och framtidens organisation. Hur skapar man tillväxt genom fokus, engagemang och glädje? Mikael är mediemannen med den välkända speakerrösten. Han har ett brinnande intresse för media, musik, design och kärnkraft. Hans näsa för trender och fenomen tar oss ut på spännande resor. Vilkas Podderier har producerats sedan 2019 och drivs ideelt. Makarna Vilkas är också företagare och driver bland annat Sumo Business Development AB tillsammans.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.