En design med klös – Mjau:s varumärkesutveckling juryns favorit

| 14 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 14, 2017 22:04 CET

Insiktsdrivet. Lönsamt. Synligt. Så sammanfattar juryn Mjau:s varumärkesutveckling och prisar den med 100W i kategorin ”Konsument Strategisk Design”. 

Mjau hade haft ett stagnerat varumärke utan tydligt erbjudande och mervärde, med vikande försäljning som resultat – då endast två produkter i sortimentet var lönsamma. Men genom en ny design som attraherar den nya tidens hussar och mattar, lyckades de förflytta varumärket, öka försäljningen och vinna marknadsandelar. Annonsören Doggy AB med byrån Scandinavian Design Group Stockholm vinner årets 100W i kategorin ”Konsument Strategisk Design” för sin omgörning av Mjau.

Juryns motivering:

Att öka försäljningen och samtidigt höja priset är beundransvärt. När man dessutom kunde visa att försäljningsökningen sträckte sig över två år var saken klar. 100-watt går till ett gediget insiktsarbete och en design som står ut i hyllan. Mjau har bevisat vad strategisk design kan göra för ett varumärke.

”Ett svenskt uppror mot sockerindustrin” för snacksvarumärket Nick´s med byrån Bold (NoA) tilldelas 75 watt. 50 watt tilldelas ”Din egen lilla jordkällare. Och mer.” från Svegro av ÖPPET.       

Se alla vinnare i 100-wattaren här:
https://100wattaren.se/content/vinnarna-2017

För mer information, bilder och kommentarer, vänligen kontakta:

Tero Marjamäki, pressansvarig, 0736 53 71 36,
[email protected]

Om 100-wattaren:

100-wattaren är tävlingen som har arrangerats sedan 1990. 100-wattaren belönar kommunikation som fungerar, det vill säga kommunikation som gett bevisad effekt genom hög kreativitet. Kommunikationens mål ska vara väl definierat och resultatet mätt. Smartast lösning utifrån insikterna som gett fantastiska resultat vinner. Tävlingen arrangeras av Sveriges Annonsörer. Läs mer på 100wattaren.se. 

Om Sveriges Annonsörer

Sveriges Annonsörers medlemsföretag står för drygt hälften av de samlade reklam- och medieinvesteringarna i landet. Som intresseorganisation bidrar vi med att skapa bästa möjliga avkastning på medlemmarnas investeringar i reklam och media, samt får dem att arbeta mer effektivt och ansvarsfullt med sina varumärken. Sveriges Annonsörer har funnits sedan 1924 och är idag världens största annonsörorganisation, med närmare 600 medlemsföretag. Genom att fokusera på effekt, bidra med inspiration och kunskap, samt bevaka och påverka omvärlden är vi marknadschefens bästa vän. Läs gärna mer på
annons.se
.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *