En gemensam vårdavdelning för äldre multisjuka hjärtpatienter invigs på Karolinska Universitetssjukhuset

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Äldre multisjuka hjärtpatienter har fått en ny vårdavdelning på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Den gemensamma avdelningen är ett samarbete mellan Karolinskas kardiologiska verksamhet och geriatriska verksamhet och första av sitt slag på sjukhuset. Avdelningen invigs 25/11 2021.

Äldre sköra patienter behöver geriatrisk vård medan hjärtpatienter behöver hjärtsjukvård. Nu kombineras dessa olika kompetenser tack vare ett nytt samarbete på en och samma vårdavdelning för en specifik grupp patienter.

– Här vårdas patienter som har behov av både kardiologisk och geriatrisk vård. Genom nytt samarbete kan vi nu samla både den kardiologiska och den geriatriska expertisen på en och samma vårdavdelning. Specialistläkare bemannas av kardiologin och omvårdnadspersonalen från geriatriken, säger Therese Johansson, verksamhetschef för omvårdnad på geriatriken vid Karolinska.

Som universitetssjukhus är forskning en viktig del av Karolinskas verksamhet. Samarbetet mellan geriatriken och kardiologin öppnar bättre möjligheter och underlag för forskning.

– Idag finns det inte tillräckligt mycket stöd eller kunskap om vilken är den bästa behandlingen för denna multisjuka patientgrupp. Detta samarbete ger oss bättre möjligheter för forskning, ökande kunskap och i förlängningen en bättre vård, säger Frieder Braunschweig, verksamhetschef för kardiologi vid Karolinska.

Vårdavdelningen tog emot sin första patient 8/11 och invigdes idag officiellt. För tillfället har vårdavdelningen fem platser på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Intentionen är att så småningom utöka antalet platser i Huddinge.

Fakta: Detta är ett samarbete mellan ME Kardiologi på Tema Hjärta, Kärl och Neuro och ME Åldrande på Tema Inflammation och Åldrande Vårdavdelningen tog emot sin första hjärtpatient 8/11 2021, invigdes officiellt 25/11 2021 och har i dagsläget fem platser.

Presstjänsten Karolinska Universitetssjukhuset

08-517 740 10

[email protected]

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. För oss är sjukvård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet för att förlänga och förbättra människors liv.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *