Enrad får första ordern från finska CoolFors

| 4 februari, 2021 | 0 kommentarer

Enrad AB (publ) har mottagit sin första order från CoolFors Finland OY. Ordern ger en viss omsättningspåverkan för Enrad, men är först och främst ett viktigt första steg i samarbetet. CoolFors har lagt en order på två värmepumpar för att kunna utbilda installatörer på plats i Finland och presentera maskinerna för S-gruppen. Enrads avtal med CoolFors gäller projekt med  S-gruppen och Kesko som tillsammans dominerar dagligvaruhandeln i Finland med en marknadsandel på cirka 80 procent. Även detaljhandelskedjan Tokmanni ingår i avtalet.

– Det känns bra att första ordern kom så snabbt. Samarbetet med CoolFors har börjat väldigt bra och har öppnat goda möjligheter för projekt med S-gruppen i första hand, men även med Kesko och Tokmanni, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

Enrads värmepumpar kommer att användas för värmeåtervinning från livsmedelskyla i de projekt CoolFors arbetar med. En lösning som kompletterar befintliga system och kan installeras i nuvarande lösningar. 

– Avtalet med CoolFors gäller projekt för S-gruppen, Kesko och Tokmanni. Men vi ser stor potential även på resterande del av finska marknaden. Därför har vi nu har anställt en säljare som ansvarar för att bearbeta övriga finska marknaden, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

CoolFors Finland Oy grundades 2005 och omsatte 7,4 miljoner euro 2019. Företaget importerar och säljer kyl- och butiksmöbler. Tre av storkunderna är Kesko, S-gruppen och Tokmanni.
 

För ytterligare information
Andreas Bäckäng, vd, Enrad AB
Telefon: 070-89 55 646
E-post: [email protected]

Om Enrad AB (publ)
Enrad är en av Sveriges ledande utvecklare av kyl- och värmeanläggningar som drivs av naturliga köldmedier. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer produkterna från sin anläggning i Borås.
www.enrad.se

Enrad AB är noterat på Spotlight Stock Market sedan 24/07 2017 under kortnamnet (ENRAD) och handlas via banker och fondkommissionärer.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *