Epiroc slutför förvärv av mjukvarubolag för ökad gruvproduktivitet

| 4 maj, 2021 | 0 kommentarer

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har slutfört förvärvet av MineRP, ett mjukvarubolag som specialiserar sig på att öka produktiviteten för gruvor genom att integrera planering, utförande och analys.

MineRP har kontor i Sydafrika, Kanada, Australien och Chile. Bolaget stöder stora och medelstora gruvor globalt i att stärka och optimera deras effektivitet genom att tillhandahålla en ledande mjukvaruplattformslösning som integrerar all teknisk gruvdata och annan information som maskindata och affärssystem. MineRP har cirka 200 anställda och hade intäkter på cirka MSEK 135 (MUSD 16) för 12-månadersperioden t.o.m. den 30 juni 2020.

Säljaren är en grupp ägare, inklusive Dundee Precious Metals, ett Kanadabaserat internationellt gruvbolag. Köpeskillingen är inte materiell för Gruppen och offentliggörs inte.   

Verksamheten blir del av Epirocs division Technology & Digital. För mer information om MineRP, vänligen se www.minerp.com.


Ett Epiroc kontrolltorn

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef
070 347 2455

[email protected]

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har 14 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se

 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *