Epiroc vinner stor gruvutrustningsorder i Mexiko

| 8 juli, 2022 | 0 kommentarer

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order för olika sorters gruvutrustning och automationslösningar från Fresnillo plc i Mexiko. 

Fresnillo, världens ledande silverproducent och Mexikos största guldproducent, har beställt ett flertal Epiroc underjordsgruvmaskiner för användning vid fem av sina gruvor. 

Ordern värderas till cirka MSEK 170 och bokades under första och andra kvartalen 2022, varav cirka MSEK 140 under andra kvartalet. 

Epiroc och Fresnillo är produktivitetspartners sedan många år och vi ser fram emot att fortsätta stödja deras arbete att optimera produktiviteten och hållbarheten i sin verksamhet”, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

Den beställda utrustningen, som tillverkas i Örebro, inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Boltec och Cabletec bergförstärkningsriggar, Simba produktionsborriggar, Scooptram lastare och Minetruck gruvtruckar. Automationsfunktioner inkluderar fjärrstyrning, Epirocs Rig Control System och ABC (Advanced Boom Control) Total, vilket möjliggör borrning med hålsekvensautomatik (hel omgång). Maskinerna kommer också att utrustas med Epirocs telematiksystem, som möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid.


Epirocs Scooptram ST14 lastare är del av ordern från Fresnillo

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 

[email protected]

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 40 miljarder kronor under 2021, och har mer än 15 500 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.