Epiroc vinner stor utrustningsorder för dagbrott i Australien

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order för gruvutrustning från Rio Tinto i Australien.

Rio Tinto, ett av världens största gruvbolag, har beställt flera Epiroc Pit Viper 271 borriggar med autonoma funktioner som kommer att eftermonteras av Rio Tinto, samt SmartROC D65 borriggar som också har många intelligenta funktioner. De kommer att användas i Pilbara-regionen i västra Australien, där Rio Tinto driver ett mycket avancerat integrerat nätverk av järnmalmsgruvor.

Ordern överstiger MSEK 150 i värde och bokades under det andra kvartalet 2022. Den följer en stor order från Rio Tinto under det första kvartalet 2022 för Pit Viper 271 riggar. Under 2021 så lade Rio Tinto även en stor order för Pit Viper 271 och SmartROC D65 riggar, också det för järnmalmsgruvor i Pilbara. 

Epiroc och Rio Tinto har ett långvarigt partnerskap fokuserat på att optimera säkerhet och produktivitet genom banbrytande innovation”, säger Epirocs VD och koncernchef Helena Hedblom.

Borriggarna Pit Viper 271 och SmartROC D65, tillverkade i Texas, USA, respektive Örebro, Sverige, är byggda för att klara de tuffaste förhållanden och kommer att ha Epirocs Rig Control System, RCS, installerat, vilket gör dem redo för automation och fjärrstyrning. 


En Epiroc Pit Viper 271 

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 

[email protected]

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 40 miljarder kronor under 2021, och har mer än 15 500 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.