EQL Pharma utser permanent CFO

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

EQL Pharma AB (publ) utser Anna Jönsson till ny Chief Financial Officer (CFO). Hon tillträder tjänsten som CFO per omgående. Anna Jönsson har tidigare varit CFO åt börsbolagen Amniotics AB samt Respiratorius AB. Hon har även en lång erfarenhet från redovisningsbyrå.

-Anna har under flera års tid arbetat med EQL’s redovisning och har sedan i våras varit redovisningschef. Hon känner således bolaget väl och är uppskattad av alla medarbetare. Hon har sedan i våras, tillsammans med den tillförordnad CFO, drivit arbetet med att effektivisera, integrera och expandera bolagets finansfunktion, inklusive controlling och rapportering. Vi kan nu med mindre ansträngning och högre precision få fram material och rapporter för att följa upp bolagets verksamhet. Därigenom har vi ett bättre och mer tillgängligt underlag för att fatta ekonomiska och strategiska beslut, vilket är avgörande för ett bolag i snabb tillväxtfas, säger Christer Fåhraeus, VD på EQL Pharma. 

Emanuel Eriksson har sedan i våras varit tillförordnad CFO och kommer i det närmast jobba med investeringar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christer Fåhraeus
VD EQL Pharma AB (publ)

Telefon: +46 (0) 705 – 60 90 00
E-post: [email protected]
Hemsida: www.eqlpharma.com

EQL Pharma AB (publ) i korthet
EQL Pharma AB är specialiserat på att utveckla och sälja generika, det vill säga läkemedel som är medicinskt likvärdiga med originalläkemedel. Bolaget har för närvarande uppåt 20 nisch-generika (dvs generika med begränsad konkurrens bortsett från originalläkemedlet) godkända på de nordiska marknaderna. I tillägg till dessa finns en betydande pipeline av ytterligare nisch-generika för lansering 2021 och framåt. Verksamheten är för närvarande helt inriktad på receptbelagda läkemedel, inklusive sjukhusprodukter, i Norden och på utvalda europeiska marknader. EQL Pharma AB bedriver sin verksamhet i Lund och är noterat på Spotlight Stock Market. EQL Pharma AB bedriver ett omfattande utvecklingsarbete i samarbete med ledande kontraktstillverkare och större läkemedelsbolag i bland annat EU och Asien.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *