EQL Pharma utsett till Gasellföretag i Skåne av Dagens Industri och placerar sig på 6e plats av 99 Skånska Gaseller

| 22 november, 2022 | 0 kommentarer

Varje år utser Dagens Industri Sveriges snabbast växande bolag till s.k. Gasellföretag. Det är ett pris för att stödja och uppmuntra svenska företagare att växa.

Följande kriterier gäller för att få utmärkelsen:

  1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
  2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  7. Sunda finanser

På en gala i Malmö den 21 november utsågs EQL Pharma till ett av dessa Gasellföretag i Skåne.

På plats fanns EQL Pharmas styrelseordförande och grundare Christer Fåhraeus samt företagets VD Axel Schörling. ”Vi är oerhört stolta över utnämningen till Gasellföretag i Skåne” säger Axel Schörling. ”Det är inte bara glädjen i att vinna ett pris, utan ännu mer är det ett kvitto på att allt vårt hårda arbete för att skapa ett framgångsrikt snabbväxande bolag är en prestation utöver det vanliga. Tittar man enbart på bolag med en omsättning över 150 msek hade vi faktiskt placerat oss på första plats.” Fåhraeus instämmer: ”Jag är oerhört stolt över vad vi lyckats åstadkomma hittills och ser fram emot att kunna fortsätta tillväxtresan under många år framöver:”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Axel Schörling
VD & Koncernchef EQL Pharma AB (publ)

Telefon: +46 (0) 763 – 17 90 60
E-post: axel.schorling@eqlpharma.com
Hemsida: www.eqlpharma.com

EQL Pharma AB (publ) i korthet

EQL Pharma AB är specialiserat på att utveckla och sälja nischläkemedel. Bolaget har för närvarande mer än 20 nischgenerika (dvs generika med begränsad konkurrens bortsett från originalläkemedlet) godkända på de nordiska marknaderna och ett par originalprodukter. I tillägg till dessa finns en betydande pipeline av, mestadels, nischgenerika för lansering 2022 och framåt. Verksamheten är för närvarande helt inriktad på receptbelagda läkemedel, inklusive sjukhusprodukter, i Norden och på utvalda europeiska marknader. EQL Pharma AB har sin verksamhet i Lund och är noterat på Spotlight Stock Market. EQL Pharma AB bedriver ett omfattande utvecklingsarbete i samarbete med ledande kontraktstillverkare och större läkemedelsbolag i bland annat EU och Asien.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *