Essity föreslår en aktieutdelning på 6,25 kronor

| 28 september, 2020 | 0 kommentarer

Essity AB:s styrelse föreslår en utdelning om 6,25 kronor per aktie och att utdelningsförslaget ska behandlas vid en extra stämma den 28 oktober 2020.

I våras drog styrelsen tillbaka sitt ursprungliga förslag om utdelning. Detta som en konsekvens av den stora osäkerhet som rådde kring COVID-19. Trots Essitys mycket starka resultat- och balansräkning för år 2019 fanns anledning att iaktta extra försiktighet.

Essity står fortsatt starkt med ett gott kassaflöde även under 2020. Bolaget har en stark balansräkning och finansiell flexibilitet. Bolaget har inte utnyttjat det statliga permitteringsstödet.

Essity kommer att kalla till en extra bolagsstämma som kommer att hållas den 28 oktober 2020. Under rådande omständigheter kommer stämman hållas i ett format med förhandsröstning, enligt av riksdagen förordnad temporär lagstiftning, där röster skickas till företaget före stämman.

Notera
Denna information är sådan som Essity Aktiebolag (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 september 2020 klockan 18:30 CET.
Karl Stoltz, Media Relations manager, +46 8 788 51 55

För ytterligare information, kontakta:
Per Lorentz, Vice President Corporate Communications, +46 8 788 52 51, [email protected]
Johan Karlsson, Vice President Investor Relations, +46 8 788 51 30, [email protected]

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2019 var cirka 129 miljarder kronor (12,2 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök www.essity.com. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *