Essity förvärvar distributionsrättigheter till Sorbact i Australien och Nya Zeeland

| 6 april, 2021 | 0 kommentarer

Det ledande globala hygien- och hälsobolaget Essity förvärvar distributionsrättigheterna till sårbehandlingstekniken Sorbact® i Australien och Nya Zeeland från det australiska bolaget Bayport Brands. Under 2020 uppgick försäljningen av Sorbact® i regionen till 1,7 MAUD (cirka 11 MSEK). 

– Det här förvärvet understryker vår ambition att accelerera tillväxten inom avancerad sårvård, där vi uppvisade en god organisk försäljningstillväxt under andra halvåret 2020. Det passar också väl in i vår strategi att etablera en starkare närvaro i Australien och Nya Zeeland där vi utöver vår framgångsrika verksamhet inom Medical Solutions också är i slutfasen av vårt förvärv av Asaleo Care, säger Magnus Groth, vd och koncernchef, Essity.

Sorbact® är en kliniskt etablerad innovation för avancerad sårbehandling, som tillverkas och marknadsförs av Abigo Medical. Essity förvärvade 75 procent av Abigo Medical i februari 2020. 

Sorbact® används i sårvårdsprodukter för att förebygga och behandla infektioner. Detta genom en naturlig bindningsmekanism som binder bakterier och svamp. Sorbact® innehåller inte antiseptika eller andra toxiska substanser vilket är positivt för både patienten och miljön. 

För ytterligare information, kontakta:
Per Lorentz, Vice President Corporate Communications, +46 8 788 52 51, [email protected]
Johan Karlsson, Vice President Investor Relations, +46 8 788 51 30, [email protected]

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2020 var cirka 122 miljarder kronor (11,6 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök www.essity.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *