Ett ansiktslyft för Högskolan i Halmstad – Ny tillbyggnad och renovering av S-huset

| 28 december, 2021 | 0 kommentarer

Kommer du ihåg din mattelärare? Eller kommer du ihåg själva klassrummet? Enligt moderna studier är miljön lika viktig som läraren när det gäller utbildning. Hälsa, koncentration och resultat är alla faktorer med stor förbättring tack vare en modern miljö som innehåller mycket naturligt ljus. Detta har S-huset på Halmstad högskola lyckats med och byggnaden har erhållit certifieringen Miljöbyggnad Silver.

En bild som visar gräs, utomhus, himmel, byggnad Automatiskt genererad beskrivning
Per Kåhred Photography

En blandning av gammalt och nytt, det skulle vara en ganska exakt beskrivning av Fredblad Arkitekters senaste design, S-huset på Högskolan I Halmstad. Den gamla industribyggnaden från 40-talet har fått både en ansiktslyftning och en ny tillbyggnad. Moderna faciliteter, med avancerade laboratorier, aula och kontor fyller nu de gamla lokalerna, och den gamla industriella atmosfären smälter in vackert med det moderna etablissemanget.

”Visionen var att återskapa och till viss del nyskapa byggnadens ursprungliga karaktär. En viktig del i detta är de stora fasadpartierna. Med integrerad solavskärmning och screentryckta glas ger de byggnaden en fin karaktär”, säger Leif Jönsson, Akitekt SAR/MSA.

S-huset har en takhöjd på 18 meter och glastaket släpper generöst in massor av naturligt ljus. Miljön är ljus och luftig och skapar bekväma mötesplatser för både elever och lärare. Byggnadens kulturella värde har varit en viktig aspekt av projektet, och detta har noggrant beaktats vid restaurering av de olika delarna av byggnaden. Nya fönster, nytt tak och ett taklanternin har lagts till för att förbättra kvaliteten på både inom- och utomhusklimatet.

”Viktigt när vi gestaltar skolmiljöer är att hantera dagsljuset på ett omsorgsfullt sätt. Det handlar om att säkerställa rätt tillgång till dagsljus, skapa solskyddade innemiljöer och även förse de inre delarna av byggnaden med bländfritt ljus. De stora glaslanterninerna skänker ett behagligt ljus till byggnadens alla delar”, säger Leif Jönsson, Akitekt SAR/MSA.

En bild som visar inomhus Automatiskt genererad beskrivning

Per Kåhred Photography

Byggnaden har uppnått certifieringen Miljöbyggnad Silver.

 

Byggherre: Intea Fastigheter AB
Byggmästare: Fragerus Bygg AB
Arkitekt: Fredblad Arkitekter

 

Presskontakt:

Caroline Jonson

[email protected] / 076 113 97 98

Sapa är ett av Hydros varumärken som erbjuder kompletta system i aluminiumprofiler inom affärsområdena Byggsystem, Transportsystem och Golvsystem. Sapas produkter kännetecknas av skandinavisk enkelhet, användarvänlighet, komfort, säkerhet och hållbarhet.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *