Europeiska storklubben Aalborg Håndbold börjar använda PolarCap®

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

Danska handbollslaget Aalborg Håndbold blir det första danska laget att teckna ett utvärderingsavtal med PolarCool AB (publ) om användning av PolarCap® System som är en akut behandlingsmetod för hjärnskakning. Avtalet markerar ytterligare en viktig milstolpe för PolarCool inom både ett nytt land och marknad.

PolarCool AB utvecklar och marknadsför produkten PolarCap® System. De primära kunderna är idrottsklubbar och organisationer inom ishockey, rugby och handboll, och andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Aalborg Håndbold kommer att använda PolarCap®-systemet under resten av innevarande säsong i en första utvärderingsperiod, med möjlighet att fortsätta in i ett tvåårigt kommersiellt avtal efter utvärderingen.

Aalborg Håndbold har en rik historia av framgångar inom både dansk och europeisk handboll, och varumärket Aalborg är ett av de mest erkända på den danska sportmarknaden. Laget har vunnit 6 danska mästerkap och 2 danska cuper. Under säsongen 2021 nådde de finalen i EHF Champions League.

Aalborg Håndbolds fysioterapeut Rasmus Nyman kommenterar:

– Jag är glad över att Aalborg Håndbold som organisation blir det första handbollslaget i Danmark som gör PolarCap® Systemet tillgängligt för våra spelare. Den vetenskapliga evidensen för behandlingen är imponerande och vi ser nu fram emot att få förstahandserfarenheter av att använda produkten.

PolarCools VD Erik Andersson kommenterar:

-Det känns spännande att fortsätta etableringen inom handboll för PolarCap®, inte minst på den nordiska marknaden. Att Aalborg Håndbold nu önskar börja inkludera PolarCap® i sina rutiner kring hjärnskakningar visar återigen på bredden på marknaden för PolarCap®. Vår förhoppning är att detta ska leda till fortsatt uppmärksamhet på den danska marknaden, både inom handboll, men också inom fotboll och ishockey.

PolarCool AB (publ) fortsätter sin strategi med fokus på toppklubbar och ligor där ambitionen är att etablera PolarCap® Systemet som en lösning gällande behandling av hjärnskakning. Handboll är en av de mest populära lagsporterna för män och kvinnor i stora delar av Europa, särskilt i Frankrike, Tyskland, Danmark och Norge. Bolaget har i och med detta avtal tecknat avtal med storklubbar inom handboll både i Sverige, Frankrike och nu Danmark.

För mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ)                             
+46 – 738 60 57 00                                                          
E-mail: [email protected]

Om PolarCool AB (publ)

PolarCool AB (publ) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudkollisioner. PolarCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.