Everysport Group expanderar i Norge – lanserar två nya sajter med premiuminnehåll

| 15 september, 2022 | 0 kommentarer

Everysport Group AB (publ) har idag via sitt norska dotterbolag Everysport Group Norway AS lanserat idrottspolitiksajten idrettspolitikk.no med tillhörande premiumtjänst i Norge. Samtidigt har koncernens norska hästsajt hest.no migrerats till Everysport Media Platform (EMP) och lanserat en ny premiumtjänst. Satsningen på kvalitetsjournalistik med premiuminnehåll kring sport är en del i koncernens övergripande tillväxtstrategi för att växa bolagets månatliga återkommande intäkter.

Vi har haft flertalet lyckade lanseringar av sportmedier med tillhörande premiumtjänster och fortsätter nu satsningen genom att bredda utbudet på den norska marknaden med premiumtjänster på sajterna idrettspolitikk.no och hest.no. Vi fortsätter se en ökad efterfrågan på djupare bevakning kring sport både i Sverige och internationellt samtidigt som vi ser att betalningsviljan för dessa typer av tjänster ökar, säger Hannes Andersson, vd, Everysport Group.

Den nya sajten idrettspolitikk.no är Nordens första mediekanal med fokus på sport och idrottspolitik. Idrettspolitikk.no har tidigare drivits på ideell basis och genom den nya premiumtjänsten möjliggörs bredare bevakning och fler granskande reportage. Chefredaktören och grundaren Andreas Selliaas kvarstår när sajten nu nylanseras av Everysport Group.

– Vi är stolta över att kunna lansera Nordens första mediekanal som tar sport och idrottspolitik på allvar. Det gör vi tillsammans med redaktör Andreas Selliaas, som vi vågar påstå är en av de ledande internationella journalisterna och debattörerna inom ett brett spektrum av idrottspolitiska ämnen – både på lokal och internationell nivå, säger Kristian Skullerud, vd Everysport Group Norway AS.

Hest.no är Norges största och äldsta plattform för hästintresserade och lanseras nu i ny upplaga med en premiumtjänst som möjliggör ytterligare satsning på kvalitetsjournalistik och innehåll kring ridsport och hästar.

– Hest.no lanseras nu i en ny upplaga med förbättrad användarupplevelse men med samma mål, att vara platsen där alla hästmänniskor möts. Intresset för hästar som en ren hobby, och i ett mer professionellt sammanhang, växer starkt. Vi ser ett stort behov av en mötesplats för den stora gruppen entusiaster, säger Kristian Skullerud, vd Everysport Group Norway AS.

Både Idrettspolitikk.no och hest.no är baserade på koncernens nya tekniska plattform Everysport Media Platform (EMP), som är speciellt framtagen för sportmedia i både text- och videoformat. Plattformen möjliggör personliga användarupplevelser och tillgång till ytterligare material via prenumerationstjänster.

För mer information, vänligen kontakta:
Hannes Andersson, VD, Everysport Group AB,
tel: +46 70 736 56 25,
mail: [email protected]

Kristian Skullerud, VD, Everysport Group Norway AS
tel: +47 90 91 04 84
Mail: kristian.skullerud@esmg.no

Om Everysport Group AB (publ)
Everysport Group AB (publ) är en koncern inom sport. Everysport är uppdelat i två affärsområden: Everysport Media och Every Padel. Inom Everysport Media ägs och utvecklas digitala plattformar och tjänster inom sport och inom affärsområdet Every Padel bedrivs verksamhet inom den snabbväxande sporten padel. Koncernen har totalt ca 160 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget har bland annat också kontor i Norge och USA. Koncernen är noterad på Spotlight Stock Market (EVERY).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.