Exsitec Holding AB (publ): Exsitec AB tillträder tidigare offentliggjort förvärv av Vitari AS

| 4 juni, 2021 | 0 kommentarer

Exsitec har idag, den 4 juni 2021, tillträtt det förvärv av Vitari AS som offentliggjordes den 1 juni 2021. Vitari är Norges största partner till Visma Software med ca 90 anställda och fler än 1500 kunder.

Senaste 12 månaderna har Vitari omsatt 125 MNOK med ett EBITA-resultat om ca 9,5 MNOK och förväntas bidra till Exsitecs omsättning och resultat på samma nivå. Köpeskillingen uppgår till 125 MNOK, inklusive bolagets nettokassa om ca 15 MNOK. Enterprise value är ca 110 MNOK vilket innebär att köpeskillingen är ca 11,5 gånger LTM-resultat på EBITA-nivå. Återkommande intäkter från programvara står för ca 30 % av Vitaris totala intäkter medan ca 18 % av de totala intäkterna är hänförliga till återkommande supportkontrakt.

Förvärvet har finansierats med egna medel och en förvärvskredit om 45 MSEK. Exsitec ser i samband med förvärvet över sina kreditfaciliteter för att skapa goda förutsättningar för fortsatt tillväxt.

För mer information, kontakta:

Johan Kallblad, vd
Hampus Strandqvist, Investor relations

Telefon: 010-333 33 00
Epost: [email protected]

Om Exsitec:

Exsitec är specialister inom verksamhetssystem och digitalisering. Företaget hjälper kunder hitta rätt systemstöd för sin arbetsvardag samt integrerar systemen i verksamheten och är en kontinuerlig partner efter leveransen. Exsitec är specialiserade på systemstöd inom bland annat affärssystem, fakturahantering, beslutsstöd, CRM och e-handel. Verksamheten utgörs av över 300 medarbetare med kombinerad kompetens inom IT, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. Organisationen är rikstäckande med huvudkontor i Linköping samt dotterbolag i Danmark och Norge. www.exsitec.se

Exsitec Holdings aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm (ticker: EXS). Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 8 463 83 00, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *